Sistem uyumu hakkında

nazifturgut

Kilopat
Daha fazla  
1 Ay önce sistem toplamıştım sistemim sanki stabil çalışmıyor gibi geldi bana sizden görüşleriniz ve önerilerinizi almak istiyorum bu konuda sistem ilk açıldığında işlemci 33 derece 3-5 dk sonra 45-50 derecelerde geziyor boşta bunuda belirtiyim Aida 64 testide yaptım onda 16 dk lık teste Max 106 derece ortalama 90 derecede geçti test sonucu sistem bileşenlerini yazıyorum sizden bu konuda yardım bekliyorum. Önerileriniz benim için önemli değişiklik yapılması gerekiyorsa onları da yapmaya hazırım.
Sistem özellikleri;
Ryzen5 1600 AF stok soğutuculu.
ASUS B450DRAGOn anakart.
XPG 8x2 3200MHz RAM.
ASUS Dual GTX 1660S.
Sharkon TG4 kasa.
FSP 600W +80 Plus.
Not BIOS güncel Windows güncel aygıt yöneticisinden tüm driverlar yüklendi.

1 Ay önce sistem toplamıştım sistemim sanki stabil çalışmıyor gibi geldi bana sizden görüşleriniz ve önerilerinizi almak istiyorum bu konuda sistem ilk açıldığında işlemci 33 derece 3-5 dk sonra 45-50 derecelerde geziyor boşta bunuda belirtiyim Aida 64 testide yaptım onda 16 dk lık teste Max 106 derece ortalama 90 derecede geçti test sonucu sistem bileşenlerini yazıyorum sizden bu konuda yardım bekliyorum. Önerileriniz benim için önemli değişiklik yapılması gerekiyorsa onları da yapmaya hazırım.
Sistem özellikleri;
Ryzen5 1600 AF stok soğutuculu.
ASUS B450DRAGOn anakart.
XPG 8x2 3200MHz RAM.
ASUS Dual GTX 1660S.
Sharkon TG4 kasa.
FSP 600W +80 Plus.
Not BIOS güncel Windows güncel aygıt yöneticisinden tüm driverlar yüklendi.

Hocam stok soğutucu tam oturtulmuş mu?
Kontrol edin.

O sıcaklıklar aşırı fazla. Soğutucu tam oturmamış olabilir, kontrol etmelisiniz.

Macunu değiştirdim fanıda tekrar takdım yine aynı sorun macunuda kaliteli aldım coolermaster mastergel pro kullandım anlamsız şekilde fazla ısınıyor bir türlü çözüme ulaşamadım
Sistem çok sıcak, stok fanı çıkarıp bir daha takın. Termal macun yenileyin. OC yapmadınız sanıyorum? CPB açıksa kapatın.
OC yapmadım macun değiştirdim fanı tekrar takdım yine aynı sorun devam etti oyun oynarken bir süre sonra sistem drop yiyor akıcı oyun oynatmıyor
Çözüm önerilerinizi bekliyorum lütfen arkadaşlar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı