- Bu video üzerinden C diskini E diskine klonlayarak Windows aktardım.
Sonrasında BIOS üzerinden 1. seçenek olarak SSD'i seçtim. SSD'den başlamadı, büyük ihtimalle C diskinde de Windows olduğu içindi. Daha sonra C diskini biçimlendirmeyi denedim, Windows'u C'den kullandığıma dair hata çıkarak reddetti. E'de Windows dosyaları birebir var. C hard disk olarak gözüküyor, bu durumda ne yapmalıyım? C'de ki Windows'u nasıl silebilirim veya sildiğimde işletim sistemine giremez miyim? Ben SSD üzerinden girmek istiyorum. SSD'e olarak gözüküyor. Format Da atamam çünkü önemli dosyalarım var bu yüzden klonlama işlemi yaptım. C diskine format atsam E'den başlar mı Windows?
Hocam öncelikle şunu söyleyeyim ikinci diskte işletim sistemi olmasını bırakın, 10 tane diskiniz olsa ve hepsinde işletim sistemi olsa gene de bir şey fark etmez, açılmamasının sebebi bu olmaz, yoksa multi boot sistemler mümkün olmazdı. Yani sorununuz bununla ilgili değil. Dolayısı ile lütfen yeni diskinizden açılmayı sağlayana kadar eski diskinize dokunmayın, sağlam ve bilgisayarı açabildiğiniz eski diskinizi kaybedip bilgisayarı açamayan bir yeni diskle baş başa kalmayın.
Videoyu harfiyen uyguladığınızda bir sorun olmaması lazım, defalarca farklı bilgisayarlar ile farklı konfigürasyonlarda denedim ve %99 çalıştı.
Ama bu işin şansa bırakılmadığı bir metod daha var, ancak bu tampon bir harici disk gerektiriyor.
Şöyle yapıyorsunuz. Macrium Reflect'in "Other Tools>Create Rescue Media" özelliğini kullanarak bir başlangıç USB bellek ya da DVD'si oluşturuyorsunuz.
Yeni diskiniz takılı değilken eski disk ile bilgisayarı açıp eski diskinizin imajını bahsettiğim harici diske alıyorsunuz.
Eski diskinizi söküp, söktüğünüz porta yeni diskinizi takıyorsunuz, oluşturduğunuz başlangıç medyası ile bilgisayarınızı açıyorsunuz. Macrium Recflect başlayınca eski diskin imajını içeren USB harici diski bilgisayarınıza takıyorsunuz. İmajı yeni diskinize restore yapıyorsunuz.
İşlem bittikten ve sistemin yeni disk ile açıldığını görüp emin olduktan sonra eski diskinizi tekrar başka bir SATA porta takıp hayatınıza devam ediyorsunuz.
Tüm bu işlemler sırasında disklerin otomatik olarak alacağı sürücü harfini etkileme olasılığını engellemek için kart okuyucu, flash bellek vb. başka bir harici medya ya da okuyucu bağlı olmamalı.