Sistem XPG Spectrix SSD'den başlamıyor

MAYK34

Kilopat
Daha fazla  
Halihazırda 2 tane diskim var. SSD 240GB + 1TB HDD, ek olarak XPG Spectrix 256 GB M.2 SSD aldım. AOMEI uygulamasını kullanarak disk klonlama yaptım. Sıkıntım BIOS'ta UEFI olarak değil de hard disk olarak gözüküyor. Boot option 1 olarak seçince reboot and selecet proper Boot device ekranı çıkıyor Windows'u görmüyor. Disk GPT onda bir sıkıntı yok, bir türlü çözemedim sinir bozucu oldu resimleri ekliyorum bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

WGlCCj.jpg

ThkFDz.jpg

bNWN84.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Halihazırda 2 tane diskim var. SSD 240GB + 1TB HDD, ek olarak XPG Spectrix 256 GB M.2 SSD aldım. AOMEI uygulamasını kullanarak disk klonlama yaptım. Sıkıntım BIOS'ta UEFI olarak değil de hard disk olarak gözüküyor. Boot option 1 olarak seçince reboot and selecet proper Boot device ekranı çıkıyor Windows'u görmüyor. Disk GPT onda bir sıkıntı yok, bir türlü çözemedim sinir bozucu oldu resimleri ekliyorum bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

Eki Görüntüle 849410

Eki Görüntüle 849411

Eki Görüntüle 849412

Diskin kendi yazılımı yoksa ve harici bir yazılım ile klonlama yaptıysan bu tarz sorunları yaşaman gayet normal.
Windows Boot hala SATA üzerinde gözüküyor. Samsung SSD'lerin uygulamalarında klonlama yaparken eski diskten Windows'u silip Boot ederken sorun çıkarmamaya çalışıyor. SATA üzerinden başlatıp SSD'yi sıfırlayın sonra temiz kurulum yapın derim.
Rufus'da hangi ayarlar ile yazdınız ISO'yu?

Temiz kurulum değil, klonlama.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı