Çözüldü Sistem Yavaş Açılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Arkadaşlar geçenlerde bilgisayarımı akşam kapattığımda sabahları geç açıldığından bahsetmiştim. Kısa süreli kapatmalarda ise gayet hızlı açıldığından bahsetmiştim. Windows'un Çok Geç Açılması - Technopat Sosyal buradan sorunuma göz atabilirsiniz. Şimdi BIOS'da gezinirken böyle bir seçenek gördüm acaba bununla bilgisayarın geç açılmasında bir bağlantı var mıdır?

20191119_234008.jpg

Çözüm
Arkadaşlar geçenlerde bilgisayarımı akşam kapattığımda sabahları geç açıldığından bahsetmiştim. Kısa süreli kapatmalarda ise gayet hızlı açıldığından bahsetmiştim. Windows'un Çok Geç Açılması - Technopat Sosyal buradan sorunuma göz atabilirsiniz. Şimdi BIOS'da gezinirken böyle bir seçenek gördüm acaba bununla bilgisayarın geç açılmasında bir bağlantı var mıdır?

Eki Görüntüle 461765

Fast Boot zaten aktif, bir üstünde "Enabled" yazıyor.

Sizin gösterdiğiniz "AC Güç Kaybında Geri Yükle" seçeneği. Yani elektrik kesintisinden sonra cihaza elektrik geldiğinde normal mi açılsın fast boot ile mi açılsın seçeneğini gösteriyor.
Bende de bu sorun var hala geç açılıyor. Bilgisayarı açtığımda siyah ekran da bir süre bekliyor sonra anakart logosu geliyor orada da 3 saniye kadar bekleyip öyle açılıyor. Yıllardır çözemedim. Şans eseri bu paylaşımı gördüm ve buraya yazayım dedim. Sorunu çözdünüz mü ? Çözdüyseniz yardımcı olur musunuz?
Konu denk gelince bakmak istedim. 5900X, Samsung 970 Evo M2 SSD kullanıyorum. Açılış sürem 40 saniyeydi. Bu ayarları yapınca 11.8 BIOS Süresi 18 saniyeye çıktı ve 40 saniyede açıldı yine. Yaptıklarımı sildim. Msconfigde en fazla işlemci sayısı 24 vardı yaptığımda hiçbir şey değişmedi. 12 olarak yaptım ve BIOS süresi 11.0 saniye gösteriyor ve açılış 28 saniyeye düştü.

Bende de bu sorun var hala geç açılıyor. Bilgisayarı açtığımda siyah ekran da bir süre bekliyor sonra anakart logosu geliyor orada da 3 saniye kadar bekleyip öyle açılıyor. Yıllardır çözemedim. Şans eseri bu paylaşımı gördüm ve buraya yazayım dedim. Sorunu çözdünüz mü ? Çözdüyseniz yardımcı olur musunuz?
aynı sorun bende var bilgisayarımız nerdeyse aynı diyeyim durduk yere bu problem var yaklaşık 1 dakika sürüyor açılması önceden böyle değildi

AM5 platforma geçtim ama bir şey çözemedim. Aynı devam ediyor. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı