Sistem yükseltme vs hazır sistem almak

mehmet3777

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şu an hâlihazırda kullandığım sistemden memnundum, fakat sadece CS'de 200 FPS anca alıyorum ve arada drop yiyorum.

O yüzden sadece işlemci mi yükseltsem? Mesela şu an anakartım MSI Pro H610M-E DDR4. Buna:

• Intel Core i5-14400F
  • Intel Core i5-14600KF
  • Intel Core i5-13600KF

Bunlar anakartımla uyumlu mu, tam performans alır mıyım?

Ya da anakart, RAM, kasa, SSD, PSU değişip sıfırdan bir sistem kurup ekran kartını ona taşımak mı daha mantıklı?

Ekran kartım 3060 12 GB.

CS haricinde memnunum, RT açmadan çoğu oyunu 2K'da oynuyorum.

Ya da bunların yerine 5 serisi 5060 ya da 5070 olan bir hazır sistem almak mı daha mantıklı? Ama 5 serisini niyeyse kötülüyorlar, o yüzden önce buraya sormak istedim.

Şu an hâlihazırda kullandığım sistemden memnundum, fakat sadece CS'de 200 FPS anca alıyorum ve arada drop yiyorum.

O yüzden sadece işlemci mi yükseltsem? Mesela şu an anakartım MSI Pro H610M-E DDR4. Buna:

• Intel Core i5-14400F
  • Intel Core i5-14600KF
  • Intel Core i5-13600KF

Ya da anakart, RAM, kasa, SSD, PSU değişip sıfırdan bir sistem kurup ekran kartını ona taşımak mı daha mantıklı?

Ekran kartım 3060 12 GB.

Ya da bunların yerine 5 serisi 5060 ya da 5070 olan bir hazır sistem almak mı daha mantıklı? Ama 5 serisini niyeyse kötülüyorlar, o yüzden önce buraya sormak istedim.
Yazımı düzenleyen yetkili arkadaşa çok teşekkür ederim

Son düzenleme:

• Intel Core i5-14400F
  • Intel Core i5-14600KF
  • Intel Core i5-13600KF

Ekran kartım 3060 12 GB.

Yazımı düzenleyen yetkili arkadaşa çok teşekkür ederim

Anakartını söylemezsen biz sana nasıl tavsiye verelim

Bence değiştirmenize gerek yok hocam 3060 12 GB halen güzel bir kart.

Hocam peki bu işlemcilerden hangisi daha iyi ve geleceğe yatırım olur bir de işlemci değişimi hikayeli oyunlarada 10 15 FPS fark eder mi
Ve sogutmam Thermalright Phantom Spirit 120 bunlari soguturmu
Bazıları anakart yeersizse islemciden tam verim alamazsin diyordu.

Hocam peki bu işlemcilerden hangisi daha iyi ve geleceğe yatırım olur bir de işlemci değişimi hikayeli oyunlarada 10 15 FPS fark eder mi?
Ve sogutmam Thermalright Phantom Spirit 120 bunlari soguturmu
Bazıları anakart yeersizse islemciden tam verim alamazsin diyordu.

Bu işlemcilerin hiçbiri geleceğe daha iyi yatırım olmaz çünkü Intel sürekli soket değiştiriyor AMD daha iyi olur geleceğe dönük diyorsanız işlemci tabii ki de fark eder ama şu anki işlemciniz i5 12400F ise fazla fark etmez bu dediğiniz soğutucu o işlemcileri soğutmaz anakartı Z790 yapmadığın sürece i5 14600Kdan fazla sonuç alınamaz

Bu işlemcilerin hiçbiri geleceğe daha iyi yatırım olmaz çünkü Intel sürekli soket değiştiriyor AMD daha iyi olur geleceğe dönük diyorsanız işlemci tabii ki de fark eder ama şu anki işlemciniz i5 12400F ise fazla fark etmez bu dediğiniz soğutucu o işlemcileri soğutmaz anakartı Z790 yapmadığın sürece i5 14600KDAn fazla sonuç alınamaz.

Anladim hocam suanki islemcim i3 13 100F sadece hedefim CS'de daha stabil FPS almak ve hikayeli oyunlara 10 15 FPS katkı sağlamakti önere biliceginiz bir kombinasyon var midir?

Anladim hocam suanki islemcim i3 13 100F sadece hedefim CS'de daha stabil FPS almak ve hikayeli oyunlara 10 15 FPS katkı sağlamakti önere biliceginiz bir kombinasyon var midir?
Yada bu anakarta ve sogutucuma uygun 1 2 yıllık idare edebilicek bir islemci önerisi de olur

Anladim hocam şu anki islemcim i3 13 100F sadece hedefim CS'de daha stabil FPS almak ve hikayeli oyunlara 10 15 FPS katkı sağlamakti önere biliceginiz bir kombinasyon var midir?

Ya da bu anakarta ve sogutucuma uygun 1 2 yıllık idare edebilecek bir islemci önerisi de olur

i5 12400F sanıyordum ben i3 13100F dediniz işler değişti hocam işlemciyi i5 14400F yapın arada 40 50 FPS oynar droplar kalkar CS gibi bir oyunda işlemci çok önemli

Technopat Haberler

Geri
Yukarı