Sistem yükseltmek zor mu?

Sleipnir

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce hiç yapmadım, bilgisayarcılara da sorduğum da montajına 2.500 TL fiyat verdiler.

Açıkçası pahalı geldi. Zaten sisten yükseltmek için maddi açıdan zorlandım.

Ana sorun sistemi montajlamakta değil, olan bileşenleri sökmek olduğu için biraz tedirginim.

Sistem de RAM, anakart ve işlemci değişecek. Ekstra sıvı soğutucu veya kule tipi soğutucu gelecek. Sizce yapabilir miyim?

Videoları falan izlemeye başladım ama bana işin püf noktalarını ve tüyolarını söyleseniz yeterli.

Not: Bunu da bilir herhalde diye düşünmeyip önemli şeyleri siz yine de söyleyin.

Son düzenleme:
Daha önce hiç yapmadım, bilgisayarcılara da sorduğum da 2.500 TL fiyat verdiler.

Ana sorun sistemi montajlamakta değil, olan bileşenleri sökmek olduğu için biraz tedirginim.

Sistem de RAM, anakart ve işlemci değişecek. Ekstra sıvı soğutucu veya kule tipi soğutucu gelecek. Sizce yapabilir miyim?

Videoları falan izlemeye başladım ama bana işin püf noktalarını ve tüyolarını söyleseniz yeterli.

Not: Bunu dabilir herhalde diye düşünmeyip önemli şeyleri siz yine de söyleyin.

Bilgisayarcı haricinde bilen bir yakınınız varsa ondan yardım almanı tavsiye ederim. Aksi halde yapacağın yanlış bir şey cihazın bozulmasına sebebiyet verebilir.

Daha önce hiç yapmadım, bilgisayarcılara da sorduğum da 2.500 TL fiyat verdiler.

Not: Bunu dabilir herhalde diye düşünmeyip önemli şeyleri siz yine de söyleyin.
Bence halledersin zaten anakartı sökmek falan zor değil işlemcide en çok dikkat et takarken de vidaları falan abartı sıkma sağlam olsun diye, vida veya parçaları kaybetmemeye dikkat et temiz çalış, bilgisel anlamda sorun varsa chatgpt den falan yardım alabilirsin.

Aman sakın bilgisayarcı tuzağına düşme. 1000 liraya ikinci el satılan parçayı 2000 tl yazıyorlar, adamlar da tabii kazanç elde etmeye çalışıyor ama büyük kazıklanırsın.
Bilgisayar parçalarını takıp çıkarmak çok basit. Mutlaka parçalara dokunmadan önce fişi çek, elini demir kapı kolu gibi bir yere sür 10-15 saniye bu şekilde statik elektriği boşaltırsın üstündeki, zemin olarak tahta masada çalış, halı veya çarşaf gibi zeminlerde sakın çalışma. Anakart vidalarını çıkarırken tornavidayı anakarta sürtme, üstüne düşürme. İşlemci en sıkıntı parça bilmeyen için, onu sökmek de kolay ama, soğutucu fanlarının vidalarını aç, elinle işlemci fanınından tutarak sağ sol yap çıkar. İşlemci kelepçesini açınca zaten alması çok kolay. Termal macunu işlemciyi elinle tutarken sil, zemine koyup üstten ıslak mendille basarsan pinler yamulabilir.

Yaparsın.
  • Fişi çek. Açma/kapama tuşuna bas, sistemdeki elektriği boşalt. İlk işin o olsun.
  • Ram için: tırnakları açtın mı kolayca gelir.
  • Ana kart sökmek, uygun tornavida ile kolayca hallolur.
  • İşlemci için biraz daha özenli olmak lazım ama o da zor değil. Tipi, modeli bellidir zaten, youtube'dan videolarını çok rahat bulursun.
Ana kural: teknikte zorlama olmaz. Bir şey tutuyorsa, gelmiyorsa zorlama. Neyin tuttuğuna, engel olduğuna bak, sebebi bulunca zorlamana gerek kalmaz.

Not: Bunu da bilir herhalde diye düşünmeyip önemli şeyleri siz yine de söyleyin.
2500TL ile neyi yükseltecek merak ettim doğrusu. Bilgisayarcılar çoğunlukla eğer siz çok bilgisizseniz çok daha kötü bir parçayı takıp, sizin iyi parçayı aldıkları çok kez oluyor veya fahiş fiyattan yaptıkları.

Anakart, işlemci ve RAM üçlüsü DDR4 olarak 2500TL'yi hayli hayli geçiyor.

Zor olan dediğiniz gibi takması değil, satın alması.

2500TL ile neyi yükseltecek merak ettim doğrusu. Bilgisayarcılar çoğunlukla eğer siz çok bilgisizseniz çok daha kötü bir parçayı takıp, sizin iyi parçayı aldıkları çok kez oluyor veya fahiş fiyattan yaptıkları.

Parçalar elimde de adam montajını 2.5k yaparım dedi. Üstelik adama dedim montajda bende yanınızda duracağım diye gerildi biraz. Zaten bilgisayarcılardan bende hazzetmiyorum. Videoları izleyerek kendim yapacağım mecbur.

Yükseltme için değil, montaj için istemiş.

Son düzenleme:
Parçalar elimde de adam montajını 2.5k yaparım dedi. Üstelik adama dedim montajda bende yanınızda duracağım diye gerildi biraz. Zaten bilgisayarcılardan bende hazzetmiyorum. Videoları izleyerek kendim yapacağım mecbur.
Ben yakın olsak bedavaya montajını yapayım 😂 Ya bu tarz bilgisayarcılar ne utanmaz insanlar ya.

Ben yakın olsak bedavaya montajını yapayım 😂 Ya bu tarz bilgisayarcılar ne utanmaz insanlar ya.

Taksiciler, bilgisayarcılar ülkenin kanayan yarası yemin ederim. Adam ben yanında duracağım diyince sesi falan sert çıkmaya başladı, sonra kapattım zaten. Hocam aklıma soru takıldıkça buradan size danışabilir miyim ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı