Sistem yükseltmeye nereden başlanır?

Puxen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX570 Rog Strix
İntel i3-8100
Merhaba, yaklaşık 5 yıl önce bir bilgisayar aldım. Intel i3 işlemci, RX 570 4 GB ekran kartı, 16 GB RAM (markaları ve MHz'leri farklı), 256 GB SSD ve 1TB HDD var. Şu anda en sık oynadığım oyun FC24 ama oyunda sürekli hızlanıp yavaşlamalar ve takılmalar oluyor. İndirime girince FC 25 alacağım ve bunun dışında CS gibi oyunları da takılmadan oynamak istiyorum. Çok fazla bütçem olmadığı için tek bir parça alabileceğim gibi gözüküyor. Ben güçlü bir işlemci alırsam takılmaların azalacağını düşünüyorum veya bu sisteme boşa para harcamayıp yenisi için para biriktirmek daha mı mantıklı? Sizin düşünceleriniz neler?

Bu sistemi upgrade kurtaraz malesef. Komple her şeyin yenisi lazım.

Merhaba, yaklaşık 5 yıl önce bir bilgisayar aldım. Intel i3 işlemci, RX 570 4 GB ekran kartı, 16 GB RAM (markaları ve MHz'leri farklı), 256 GB SSD ve 1TB HDD var. Şu anda en sık oynadığım oyun FC24 ama oyunda sürekli hızlanıp yavaşlamalar ve takılmalar oluyor. İndirime girince FC 25 alacağım ve bunun dışında CS gibi oyunları da takılmadan oynamak istiyorum. Çok fazla bütçem olmadığı için tek bir parça alabileceğim gibi gözüküyor. Ben güçlü bir işlemci alırsam takılmaların azalacağını düşünüyorum veya bu sisteme boşa para harcamayıp yenisi için para biriktirmek daha mı mantıklı? Sizin düşünceleriniz neler?
Arkadaşında dediği gibi illa yğkseltme yapıcam ben diyorsan anakarttan başla ama cihaza takma kenarsa dursun.

Arkadaşlar bir parçayla mükemmel bir PC'ye dönüşmeyeceğini ben de biliyorum. Sormamın asıl amacı işlemcimi güçlendirerek FC 25'i takılmadan oynayıp oynayamayacağımdı. Sistem gereksinimleri şu şekilde:

1730919580415.png

Minimum sistem gereksinimine çoğu parçam uyuyor. Şu anda FC24 oyununu oynarken bellek ve GPU değerleri çok kullanılmazken, CPU sabit %100 kullanılıyor. Oyunda hızlanıp yavaşlamalar, aşırı takılma sonucu kontrolcüyü algılamama sorunları dahi oluyor. İşlemcinin ısısı oyundayken ortalama 70-80 civarı. Oyunun çözünürlüğü ve grafiğini düşürmem herhangi bir etki etmiyor. İşlemcinin uzun yıllar kullanılması sonucu dezenformasyona uğramış olabilir mi? Veya oyunun optimizasyonu alakalı bir sorun mu var, başka yaşayan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı