Sistemde CMD açılıp kapandı ve başka insanlara dolandırıcılık linki gönderildi

ayberkcbk

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle bu olaya ben düşmedim, arkadaşım düştü. OptiFine indirmek istemiş, neyse sonra indirdikten sonra RAR içindeki dosyayı açtıktan sonra CMD açılıp kapanmış. Sonra bilgisayarı AFK bırakırken Discord ve Steam'den herkese 50 dolar URL göndermiş. Evine gelemedi 2 gün. Ne yapmalıyız?

Çok geçmiş olsun hocam. Arkadaşınız; Instagram, Linkedln, Discord, Steam hatta varsa Battlenet gibi bütün sosyal medya hesaplarının mailini ve şifresini değiştirsin - bütün şifreler eşsiz olsun. Bilgisayara Kaspersky - GoodbyeDPI kullanıyorsa Bitdefender indirsin - Virüs taraması yapsın. Tekrardan geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun hocam. Arkadaşınız; Instagram, linkedln, Discord, Steam hatta varsa Battle.net gibi bütün sosyal medya hesaplarının mailini ve şifresini değiştirsin - bütün şifreler eşsiz olsun. Bilgisayara Kaspersky - GoodbyeDPI kullanıyorsa Bitdefender indirsin - virüs taraması yapsın. Tekrardan geçmiş olsun.

PC'yi tekrar açarken 10 tane CMD açılıp kapanıyor AFK bırakınca mesaj atıyor şerefsizler.

Öncelikle bu olaya ben düşmedim, arkadaşım düştü. OptiFine indirmek istemiş, neyse sonra indirdikten sonra RAR içindeki dosyayı açtıktan sonra CMD açılıp kapanmış. Sonra bilgisayarı AFK bırakırken Discord ve Steam'den herkese 50 dolar URL göndermiş. Evine gelemedi 2 gün. Ne yapmalıyız?
nerden indirdi ki

Cihazın ağ bağlantısını kesin, güncel bir KVRT indirin ve tarama yapın, bulguların temizlenmesi ardından internete bağlayın ve EEK ile tarama yapın. Tüm taramaların ardından da hesapların aktif oturumlarını sonlandırıp şifre değişimlerini gerçekleştirin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı