Sistemde CPU ışığı yanıyor

Kasana veya donanım parçalarına müdehale etmediysen yalnızca işletim sistemini güncelleyerek böyle bir hata alman ilginçmiş. Windows güncellemeleri bazen önyükleme (boot) sorunlarına neden olabiliyor, belki bu da öyle bi'şeydir. Normal şartlarda yanan ışık sabit kırmızıysa, ya anakartın işlemcini algılamıyordur ya da bir güç kaynağı sorunu vardır. Beyaz/sarı ışık yanıp sönüyorsa da muhtemelen BIOS'la ilgili bir durum.

BIOS'a girip sürücülerinin tanınıp tanınmadıklarını check ettikten sonra boot ayarlarına bak. Her şey yerli yerinde görünüyorsa bilgisayarı güvenli modda çalıştır ve güncelleştirmeyi kaldır. Bunun için ayarlar > güncelleme ve güvenlik > güncelleştirme geçmişi > güncelleştirmeleri kaldır adımlarını izleyebilirsin.

Bütün bunlardan sonra hala açılmıyorsa USB kurtarma diski oluşturup işletim sistemini onarmanı öneririm. O da işe yaramazsa format atman gerekebilir. Yine de format için acele etmemeni, yukarıda yazdıklarımı denemeni ve bu sırada forum üyelerinden gelebilecek olan diğer çözüm önerileri için biraz daha beklemeni öneririm.

Kasana veya donanım parçalarına müdehale etmediysen yalnızca işletim sistemini güncelleyerek böyle bir hata alman ilginçmiş. Windows güncellemeleri bazen önyükleme (boot) sorunlarına neden olabiliyor, belki bu da öyle bi'şeydir. Normal şartlarda yanan ışık sabit kırmızıysa, ya anakartın işlemcini algılamıyordur ya da bir güç kaynağı sorunu vardır. Beyaz/sarı ışık yanıp sönüyorsa da muhtemelen BIOS'la ilgili bir durum.

BIOS'a girip sürücülerinin tanınıp tanınmadıklarını check ettikten sonra boot ayarlarına bak. Her şey yerli yerinde görünüyorsa bilgisayarı güvenli modda çalıştır ve güncelleştirmeyi kaldır. Bunun için ayarlar > güncelleme ve güvenlik > güncelleştirme geçmişi > güncelleştirmeleri kaldır adımlarını izleyebilirsin.

Bütün bunlardan sonra hala açılmıyorsa USB kurtarma diski oluşturup işletim sistemini onarmanı öneririm. O da işe yaramazsa format atman gerekebilir. Yine de format için acele etmemeni, yukarıda yazdıklarımı denemeni ve bu sırada forum üyelerinden gelebilecek olan diğer çözüm önerileri için biraz daha beklemeni öneririm.

PC açılmadığı için dediklerini yapamıyorum.

PC açılmadığı için dediklerini yapamıyorum.

Güç düğmesine basıp bilgisayarı açmaya çalıştığında ne oluyor? Ekran kartının veya kasanın hava tahliye fanları çalışıyor mu? Sadece cpu ışığı mı yanıyor? Yanıyorsa hangi renkte yanıyor? Sabit mi yanıyor yanıp sönüyor mu? Anakartının marka ve modeli ne?

Güç düğmesine basıp bilgisayarı açmaya çalıştığında ne oluyor? Ekran kartının veya kasanın hava tahliye fanları çalışıyor mu? Sadece CPU ışığı mı yanıyor? Yanıyorsa hangi renkte yanıyor? Sabit mi yanıyor yanıp sönüyor mu? Anakartının marka ve modeli ne?
RAM'leri çıkar tak yaptım PC açıldı ama şimdi de siyah ekranda kalıyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    117,9 KB · Görüntüleme: 14
RAM'leri çıkar tak yaptım PC açıldı ama şimdi de siyah ekranda kalıyor.

Güzel arkadaşım siyah ekran demişsin fakat bekleme imleci görünüyor. Buna bi'çok şey sebep olabilir. Sana onbeş tane soru sordum, hiçbirine yanıt vermedin. Bu şekilde diyalog kuramayız ve dolayısıyla sana yardımcı olamam. Yaşadığın muhitteki bir teknik servise danışarak destek alabilirsin...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı