Sistemde CPU ve GPU kullanımı tam performans vermiyor

Hepsini yaptım inanın sadece gpu ve cpu nun verdigi performansı arttıramıyorum
Masaüstünde sağ tıkla, görüntü ayarlarına tıkla, Açılan ekranda gelişmiş ekran ayarları, bir yenileme hızı seçin kısmına bak ve kaç hz seçili bana buradan yaz. Ayrıca windows güncelleştirmeleri ve ekran kartı güncelleştirmelerini yaptın mı onu da söyle. Tüm Laptop bilgilerini buraya söyle yani ekran kartı modeli, işlemci modelin gibi her şeyi.

Tabiki de 144 hz de driverların hepsi güncellendi bios u bile yeni güncelledim. Dx12 de win11.
Rtx3050 4gb 75watt
İ712700h 12. Nesil
16 gb ram buyuk ihitmalle oda 3200 mghz

Tabiki de 144 hz de driverların hepsi güncellendi bios u bile yeni güncelledim. Dx12 de win11.
Rtx3050 4gb 75watt
İ712700h 12. Nesil
16 gb ram buyuk ihitmalle oda 3200 mghz
1- Nvidia Denetim Panelini açarak V-Sync'in açık olup olmadığı kontrol eder misin?
2- Herhangi bir yazılımla FPS sınırlanmış mı? ( Nvidia App gibi )
3- Far Cry içinde V-Sync açık mı?
4- Laptopun güç planı balanced modunda mı?
5- i7 12700H de entegre grafik kartı var belkide oyun oynarken onu kullanıyor olabiliyor bu nedenle Nvidia Denetim Masasını açarak Surround, PhysX Yapılandırmasını açıp PhsyX ayarları kısmında işlemci kısmını ekran kartınızı seçin, Görüntü ayarlarını önayarla yap kısmında Gelişmiş 3D görüntü ayarlarını kullana tıklayıp beni oraya götür butonuna tıklayın oradan OpenGL ile görüntü oluşturma GPU'su kısmında ekran kartınızın özellikle seçili olduğundan emin olun.
6- Eğer bunlarla da olmaz ise DX11 ile oyunu açmayı deneyin.

Fps sınırlı değil
Far cry da vsync açık değil
Biostan güc moduna baktığımda büyük bir ihtimalle balanced olması gerek.
Onun haricinde 1 ve 5 numarayı deneyebilirim ama denetim masasındada çogu şeyi kurcaladığımı hatırlıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı