Alta hem yaptığım becnhmark hem de yaparken değerlerin SS'ini aldım.
Öncelikle ortalama altında bir donanımın olduğunun farkındayım, bunu olabilecek en iyi şekilde kullanmak istiyorum.
Benchmark yaparken(SS'de de görebilirsiniz) GPU %100 çalışırken CPU %20'ler de
Userbenchmark'a baktığımda sorun GPU'da gibi ama tam anlamadım.
Sizden ricam şu ben bu bilgisayara çok fazla para harcamadan gerekirse 1-2 parçasını değiştirip daha stabilize bir hala getirmek istiyorum yardımcı olur musunuz?
Sistemde darboğaz olsa olsa ekran kartının işlemciye yaptığı çok küçük bir darboğazdır. Onun dışında ekran kartının %99 çalışıp işlemcinin %20'lerde gezmesi gayet doğal. 2C/4T işlemci sonuçta. 2C/2T olsaydı %50 falan olabilirdi.
Başka sorun var mıdır bilemem ama dar boğaz olmadığına emin olmak istiyorsan FurMark ile test et. Çok kısa olmasın ve bak eğer ekran kartı kullanımı 100% olmuyorsa dar boğaz olabilir. Burada gözüken olmadığı ve 98% civarları normaldir illaki 100% olması gerekmez.
Başka sorun var mıdır bilemem ama dar boğaz olmadığına emin olmak istiyorsan FurMark ile test et. Çok kısa olmasın ve bak eğer ekran kartı kullanımı 100% olmuyorsa dar boğaz olabilir. Burada gözüken olmadığı ve 98% civarları normaldir illaki 100% olması gerekmez.
Darboğaz attığınız görüntüde yok. Darboğaz tam tersi olur. Ekran kartın %100 olması güzel bir şey. Darboğazın olması için ekran kartı yük altındayken %70 %40'lara düşüp. İşlemci %100 ulaşırsa eğer darboğaz olur. İşlemciniz %100 olmadıkça darboğaz yoktur.
Darboğaz attığınız görüntüde yok. Darboğaz tam tersi olur. Ekran kartın %100 olması güzel bir şey. Darboğazın olması için ekran kartı yük altındayken %70 %40'lara düşüp. İşlemci %100 ulaşırsa eğer darboğaz olur. İşlemciniz %100 olmadıkça darboğaz yoktur.
Ryzen 5 1600 ya da Ryzen 5 1600 AF ikisinin arasındaki fark biri 14 nanometre diğeri 12 nanometre hangisini istersen Ryzen 5 öneririm ama minimum Ryzen 5 1600 almanı tavsiye ederim. Ekran kartı olarak RX 570 alabilirsin ya da GTX 1060 ya da GTX 1050 Ti alabilirsin.