Sistemde ekran gitti ve gelmiyor

eceakkuş

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC görüntü kesmişti ve klavye mouse ışıkları gitmişti. Dün oldu bu olay. Bugün ise yaklaşık 1 saat önce aynı sorun tekrar oldu PC görüntü kesti klavye mouse ışık gitti. PSU ya da anakart olabilir mi? PSU 0 diyerek gönderdiler bana ama belki de 2. el kutulu falan idi. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Zgrrs hocam sorun sık sık olmuyor ara ara 5 6 saat aralıklarla. Driveri güncellemeden önce pc yi o kadar sık kullanamadım diyorum zaten. Pc yi maks 2 saat kullandım ondan sonra kapattım güncelleyip kapattım. Ertesi gün 5 6 saat oynadım pc boşta idi boşta kapanmış görüntü kesilmiş mouse klavye ışıkları gitmişti. Bugün yine görüntü gitti mouse klavye ışıkları gitti.
@MotoruCalinanGaspçı evet bence de anakart 2 tane iyi bir bilgisayarcı aradım 2 side dedi PSU ya da anakart dedi anakartımın garantisi bitmesi 22 Temmuz'da söküp göndereyim mi PSU 0 geldi servisten belki 2.el bir PSU'yu 0 diyerek gönderdiler bu sorun eski aynı model PSU'da olmuyordu. Eski model PSU'da bu sorun yoktu görüntü kesilmesi klavye mouse ışık gitmesi. Yeni gönderdikleri PSU sonrası bu sorun olmaya başladı. Ya da Vatan'da ki 2 gün önce PC'yi toplayan adam yeni 0 gelen PSU ile toplayan adam PC'ye bir şey yaptı ya da kırdı hasar verdi farkına varmadı. Bu da klavye mouse görüntü gitmesi ile karşı karşıya kaldım. Ya da anakartım bozuldu. PSU'da gönderirim. Anakartta. Napayım.

Pc yi hareketsiz bıraktığında mı oluyor bu olay yoksa sen oyun oynarken yada bilgisayarda bir şeylerle uğraşırken de oluyor mu?
Bilgisayar uyku moduna geçiyor ve sen bunu sorun olarak algılıyor olabilir misin? Bu durumda tek yapman gereken klavye yada mouse da bir tuşa basmak. Ya da en kestirmesi güç yönetiminden bilgisayarın uyku moduna geçmemesini sağlamak.
Yani sorunu doğru anlatamadığın içinde biraz uğraşıyoruz gibi geliyor.

@Zgrrs hocam sorun sık sık olmuyor ara ara 5 6 saat aralıklarla. Driver'i güncellemeden önce PC'yi o kadar sık kullanamadım diyorum zaten. PC'yi maks 2 saat kullandım ondan sonra kapattım güncelleyip kapattım. Ertesi gün 5 6 saat oynadım PC boşta idi boşta kapanmış görüntü kesilmiş mouse klavye ışıkları gitmişti. Bugün yine görüntü gitti mouse klavye ışıkları gitti.
@MotoruCalinanGaspçı evet bence de anakart 2 tane iyi bir bilgisayarcı aradım 2 side dedi PSU ya da anakart dedi anakartımın garantisi bitmesi 22 Temmuz'da söküp göndereyim mi PSU 0 geldi servisten belki 2.el bir PSU'yu 0 diyerek gönderdiler bu sorun eski aynı model PSU'da olmuyordu. Eski model PSU'da bu sorun yoktu görüntü kesilmesi klavye mouse ışık gitmesi. Yeni gönderdikleri PSU sonrası bu sorun olmaya başladı. Ya da Vatan'daki 2 gün önce PC'yi toplayan adam yeni 0 gelen PSU ile toplayan adam PC'ye bir şey yaptı ya da kırdı hasar verdi farkına varmadı. Bu da klavye mouse görüntü gitmesi ile karşı karşıya kaldım. Ya da anakartım bozuldu. PSU'da gönderirim. Anakartta. Napayım.

Servis öyle bir şey yapamaz, 0 PSU göndermezlerse itibarları zedelenir. Ben %100 anakart diyorum.

@Zgrrs pc yi boşta bırakıp chrome de şarkı açıktı. Mutfağa kadar gittim. Geldiğim de görüntü klavye ve mouse'nin de ışığı gitmiş. Pc uyku moduna geçirme ayarları hiçbir zaman geçme. Uyku modu ayarları kapalı. Bugün oyuna girdim oyuna girdikten 1 2 dk sonra görüntü gitti klavye mouse ışıkları da gitti.
@MotoruCalinanGaspçı anakartı sökeyim göndereyim mi? PSU'yu da göndereyim mi? Bir de anakartın üzerinde işlemciyi sökeyim mi servise işlemci takılı halde mi yollayım takılı olmadan mı?

Sistem geri yükleme yapmayı biliyorsan sistem geri yükleme yap ve 2 gün önce yaptığın ekran kartı driver güncellemesinden önceki bir tarihe almayı dene. Bu şekilde bir süre test et bakalım sorunu tekrarlayacak mı? Kademe kademe gitmek, deneme yanılma yaparak gitmek faydalı olacak. Anakartta kesin sorun diyerek buradan yardım yada çözüm bulman imkansız. O zaman söker anakartı servise gönderirsiniz çünkü bizim ne dediğimizin ne yaptırdığımızın ne sorduğumuzun bir önemi kalmayacak.

@Zgrrs PC'yi boşta bırakıp Chrome'de şarkı açıktı. Mutfağa kadar gittim. Geldiğim de görüntü klavye ve Mouse'nin de ışığı gitmiş. PC uyku moduna geçirme ayarları hiçbir zaman geçme. Uyku modu ayarları kapalı. Bugün oyuna girdim oyuna girdikten 1 2 dk sonra görüntü gitti klavye mouse ışıkları da gitti.
@MotoruCalinanGaspçı anakartı sökeyim göndereyim mi? PSU'yu da göndereyim mi? Bir de anakartın üzerinde işlemciyi sökeyim mi servise işlemci takılı halde mi yollayım takılı olmadan mı?

Anakartı sök yolla sıkıntı anakartta diye tahmin ediyorum ve çok eminim. Eğer anakart sıkıntısız derlerse bana istediğinizi söyleyebilirsiniz, o zamanda işte size tekrar aynı PSU'yu yollamışlardır. Onları ifşa ederek intikam alabilirsiniz.

@MotoruCalinanGaspçı aynı PSU'yu yollamamışlar çünkü. Arızalı diye gönderdiğim PSU'nun fanından sürtme sesi geliyordu fan demire sürtüyor gibiydi. Bunda öyle bir şey yok. 0 göndermişler kutusuyla vidasıyla güç kablosuyla vesaire.
@Zgrrs hop bir yere gitme yardım ediyorsun. Konuşuyoruz burada lütfen.

@MotoruCalinanGaspçı aynı PSU'yu yollamamışlar çünkü. Arızalı diye gönderdiğim PSU'nun fanından sürtme sesi geliyordu fan demire sürtüyor gibiydi. Bunda öyle bir şey yok. 0 göndermişler kutusuyla vidasıyla güç kablosuyla vesaire.
O zaman başka yolu yok, tek anakart kaldı.

@Zgrrs ben sana diyorum ki bak anlatıyorum benim PSU garantiden geldi ben de Vatan PC'ye taktırtmaya götürdüm. Yeni gelen PSU'yu eve getirdim PC'yi. Ondan sonra 2 3 saat oyun oynadım. Sonra Driver güncellemesi gelmiş. Onu yaptım PC'yi kapattım. Ertesi gün açtığım da 5 6 saat kadar oyun oynadım sonra PC boşta idi. Sonra görüntü kesilmesi vesaire meydana geldi. Driver'dan olcağını kaynaklanmıyorum. O zaman herkes de olurdu bu sorun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı