Sistemde ekran görüntüsü bozuldu

Cideli

Centipat
Hayırlı akşamlar dostlarım abilerim,
1-2 gün önceden başlayan ufak tefek ekranda mor karınca gibi tuhaf tuhaf şeyler çıktı. Yazılımsal düşündüm. DDU ile sıfırdan driverleri sildim, kurdum temiz bir kurulum yaptım. LoL oynuyordum birden ekran siyah oldu gitti geldi. Sonra GPU error şeklinde küçük bir bilgi yazısı geldi. Tamama basip kapattim bilgisayarı. Öğlen CS:GO oynuyordum ve birden ekran siyah mor olmaya başladı. Donmalar mavi ekranlar vermeye başladı. Birkaç video ve ekran görüntüsü paylaşacağım ekran kartımın garantisi devam etmekte salı günü vereceğim fakat içimde kötü bir his var kullanıcı hatası olup olmadığını bilmiyorum.

Başka monitör ile denedim PC formatladım driver kuramadım aygıt yöneticisinde ekran kartım gözüküyor fakat okunmuyordu bir sorun oluştu diyordu fazla kurcalamadan kapattım salı günün bekliyorum. Ekran kartını sök tak yaptım gene bir şey olmadı :( lütfen fikirlerinizi belirtin çok teşekkür ediyorum ve hayırlı günler diliyorum.

Ekran kartı modelim GTX 1650S.
OC vb şeyler yapmadım yapmayı dahil bilmiyorum. Oynadığım oyunlar ağır değil ara sıra ısı kontrolü yapıyorum hatta takıntılı biriyim çok dikkat ediyorum ısı normaldi.

Dosya Ekleri

• F3AD83B7-EA73-4D8A-930D-C00B56200DAB.jpeg
    F3AD83B7-EA73-4D8A-930D-C00B56200DAB.jpeg
    93 KB · Görüntüleme: 87
  • 6FB9655A-34C2-4FE8-A9A6-CE92DF5A2551.jpeg
    6FB9655A-34C2-4FE8-A9A6-CE92DF5A2551.jpeg
    163,2 KB · Görüntüleme: 82
  • 88431C9E-6313-423E-9CEB-FFCDDBDF74E7.jpeg
    88431C9E-6313-423E-9CEB-FFCDDBDF74E7.jpeg
    284 KB · Görüntüleme: 83
  • DC816563-0E2A-49B2-A89D-1DF3208CF022.jpeg
    DC816563-0E2A-49B2-A89D-1DF3208CF022.jpeg
    90 KB · Görüntüleme: 85
Ekran kartı ile ilgili bir sorun olabilir.
Yanlışım varsa düzeltin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hatanın sebebi ekran kartınıza aşırı yüklenme olmasından kaynaklıdır. Bu hatayı önlemek için ekran kartınızı kullanan ve aynı anda açtığınız programlamlar var ise bunları kapatmanız ve ekran kartınızın en güncel sürümünü marka üreticisinizin sayfasından indirmenizdir. Eğer bu işe yaramaz ise;

Siyah ekran aldığınızda CTRL+Shift+ESC tuşlarına basıp Görev Yöneticisi'ni açın. Burada ayrıntılar kısmında LockAppHost.exe işlemini devre dışı bırakın ve kontrol edin. Eğer ekran gelirse;

başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /scannow" yazıp enter tuşuna basınız.(tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda X linkinden.(link paylaşamıyorum) yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp dos ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.

DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth

X linkinden.(link paylaşamıyorum)makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.

Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.

Saygılarımla,

Son düzenleme:
Bu hatanın sebebi ekran kartınıza aşırı yüklenme olmasından kaynaklıdır. Bu hatayı önlemek için ekran kartınızı kullanan ve aynı anda açtığınız programlamlar var ise bunları kapatmanız ve ekran kartınızın en güncel sürümünü marka üreticisinizin sayfasından indirmenizdir. Eğer bu işe yaramaz ise;

Siyah ekran aldığınızda CTRL+Shift+ESC tuşlarına basıp Görev Yöneticisi'ni açın. Burada ayrıntılar kısmında LockAppHost.exe işlemini devre dışı bırakın ve kontrol edin. Eğer ekran gelirse;

başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Açılan pencereye "SFC /scannow" yazıp enter tuşuna basınız.(tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda X linkinden.(link paylaşamıyorum) yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp dos ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

Sorunun devam etmesi durumunda başlat'a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen komut istemine sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştır seçeneği ile açınız. Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.

X linkinden.(link paylaşamıyorum moderatörün biri bana takıntılı resmen)makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.

Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.

Saygılarımla,
Keşke kaynak gösterseniz!
CTRL C+ CTRL V yapmışsınız.
Ekran kartını başka bilgisayarda deneyin.

X linkinden.(link paylaşamıyorum moderatörün biri bana takıntılı resmen)makalesindeki işlemi uyguladıktan sonra deneyiniz.

Saygılarımla,

Kullanıcı hatasımı oluyor peki hocam garantiye vereceğim salı günü tedirginim malum ekran kartları çok pahalı piyasada kalmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı