Sistemde farklı türde kernel mavi ekranları meydana geliyor

İsimsizMan09

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Oyundayken sürekli farklı farklı kernel hataları yiyorum bilgisayarımda. Hepsinde kernel geçiyor ama farklı türlerde.
En son yediğim mavi ekranda "KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION" yazıyordu. İşin ilginç yanı hiçbir şey yapmıyor Windows bunu çözmek için.

Mavi ekran yedikten sonra öylece bekliyor bilgisayar. Ne bir hata çözmeye geçiyor, ne minidump dosyası oluşturuyor. Öylece mavi ekranı verip bilgisayarı kapatmamı bekliyor.
Uğraşmaktan çok sıkıldım minidump dosyası oluşmadığı için neyin hata verdiğini bile bilmiyorum sürekli kernel hataları.

Ekran kartını FurMark ile stres testine soktum stres testinde yukarıda adı geçen mavi ekranı verdi. Ne yapmamı önerirsiniz neden oluyor? Windows mu bozuk sürücüler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel değilse güncelleyin. Anakart yazılımı yüklüyse kaldırın. Mouse klavye gibi aygıtların yazılımları varsa kaldırın. Minidump dosyası olmayınca böyle afaki oluyor. :)
Neden hocam sizce mindump dosyası oluşmuyor? Yani %100 tamamlanıyor mavi ekrandan sonra hata çözme vesayire ama yeniden başlatmıyor. Beklesem sanki sonsuza kadar mavi ekranda kalacakmış gibi. Ben de kapatıyorum kendim pc'yi.

Ayarlar sizde de aynı mı?

2025-04-26_21-36-07.png

1745692752824.png

Otomatik yeniden başlat kapalıymış sanırım onu açtım şimdi.

Hocam bir de sfc / scannow yazıyorum fakat tarama başlamıyor onun yerine ekranda bir şeyler çıkıyor ne yazmam gerek?

1745692970222.png

Şunlar var.

Not: boşluk bırakmamak gerekiyormuş arasına. O yüzden sanırım bunu yazdı. Şu anda testi yapıyorum ardından da yeniden başlatacağım. Yeniden başlattıktan sonra ne yapayım?

Buyurun hocam. Windows sfc /scannow komutunun başarıyla tamamlandığını ve bilgisayarımdaki bozuk sistem dosyalarını bulup onardığını söylüyor. Bir log dosyası oluşturdu size atıyorum.

Son düzenleme:
Hocam siz AMD kullanıcı deneyimi programı'na kayıtlı mısınız? Kayıtlı iseniz programdan çıkın.

Eki Görüntüle 2478614
Amd kullanıcı deneyimi programı nedir hocam? Bir program var AMD'nin her ay cmd gibi bir anda açılıyor bomboş hiçbir şey yapmıyor kapatıyor geçiyorum. O mudur? NVIDIA kart kullanıyorum ben işlemcim AMD.

1745694310491.png

Şöyel bir şey var hizmetlerde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı