Sistemde farklı türde kernel mavi ekranları meydana geliyor

İsimsizMan09

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Oyundayken sürekli farklı farklı kernel hataları yiyorum bilgisayarımda. Hepsinde kernel geçiyor ama farklı türlerde.
En son yediğim mavi ekranda "KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION" yazıyordu. İşin ilginç yanı hiçbir şey yapmıyor Windows bunu çözmek için.

Mavi ekran yedikten sonra öylece bekliyor bilgisayar. Ne bir hata çözmeye geçiyor, ne minidump dosyası oluşturuyor. Öylece mavi ekranı verip bilgisayarı kapatmamı bekliyor.
Uğraşmaktan çok sıkıldım minidump dosyası oluşmadığı için neyin hata verdiğini bile bilmiyorum sürekli kernel hataları.

Ekran kartını FurMark ile stres testine soktum stres testinde yukarıda adı geçen mavi ekranı verdi. Ne yapmamı önerirsiniz neden oluyor? Windows mu bozuk sürücüler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
@İsimsizMan09 Olay raporu alıp paylaşın.

@İsimsizMan09 Olay raporu alıp paylaşın.

Hocam minidump dosyasının oluşma ayarı kapanmış sanırsam onu açtım. Bir sonraki mavi ekranda oluşturması gerek. Ayrıca yönetim olaylarını da paylaşıyorum dediğiniz gibi:

Razer yazılımlarını kaldırıp deneyin.
Hocam bu gün iki adet mavi ekran yedim üst üste ikisinde de Stop Code: MEMORY_MANAGEMENT yazıyordu. Ramler ile alakalı bir durum. Ben de Windows'tan sanal bellek ayarını kapatıp tekrar açtım. Şu anda bir daha yemedim bu hatadan mavi ekran. Uzun vadede bakmak lazım tekrar yiyecek miyim. Ayrıca oluşan minidump dosyaları ise hatalı ve açılmıyor. Sistem yeniden de başlamadı nedense ben kendim kapattım yine. %100 oldu ama öyle kaldı.

Razer yazılımlarını kaldırıp deneyin.
Hocam merhabalar. Son 2 gündür MEMORY_MANAGEMENT ve "ntoskrnlexe" stop code'larıyla mavi ekranlar alıyorum. Bunların sebebi nedir biliyor musunuz? Yani ben ramden şüphelendiğim için ram testi yaptırdım OCCT programı ile. İlkinde ram testi yaptıktan 1 dakika sonra falan mavi ekran yedim memory'den. İkincisinde de 7-8 dakika sonra yedim. Ramler ile alakalı bir problem olabilir mi? Bir arkadaşıma söyledim ramler bozulsa bilgisayar açılmaz direkt olarak siyah ekran olur dedi. İkinci olarak mavi ekranları yerken arkada masaüstü fotoğrafım duruyor oluyor. Lively Walpaper kullanıyorum ondan dolayı muhtemelen normal mavi ekran gibi gözükmüyor fotoğraf bırakacağım.

Ne yapmamı önerirsiniz? Ramlerin bozuk olup olmadığını ne ile anlarım? Bu stop code'ların sebebi nedir? dump dosyası kesinlikle oluşmuyor. Oluşan dump dosyaları hatalı. Açılmıyorlar. Akıl verebilir misiniz?

1745679423251.png
1745679430804.png

Son düzenleme:
RAM'leri Memtest86 ile test edin. Uzun sürer ama derin tarama yapar.

RAM'leri Memtest86 ile test edin. Uzun sürer ama derin tarama yapar.

Valla 2 saate yakın sürüyordu. Yakın zamanda yaptım 1 ay önce galiba. Ramler hep sorunsuz gibi gözüküyor ama bir şey varki mavi ekranlar bitmiyor azalıyor devam ediyor. Artık Windows'dan mıdır nedir niye oluyor bilmiyorum. Bi bakarım memtest86'ya tekrar ama bir hata bulacağından ümitsizim açıkçası.

Eğer memtest 86'da bir şey çıkmaz ise sorunu neyde aramalıyım?

Başlattım hocam memtest 86'yı şu anda.

Son düzenleme:
Hocam arama kutusuna CMD yazıp yönetici olarak çalıştırın ve alttaki komutları sırayla girin.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM /Online /Cleanup-image /Restorehealth
SFC /Scannow

İşlem bitince PC'yi yeniden başlatın.

BIOS güncel değilse güncelleyin. Anakart yazılımı yüklüyse kaldırın. Mouse klavye gibi aygıtların yazılımları varsa kaldırın. Minidump dosyası olmayınca böyle afaki oluyor. :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı