Sistemde UEFI desteği var mı?

Estağfurullah buyrun
Videodaki o ibare yanış.

Ben i5 3470 kullanıyorum ve anakartımın UEFI destedği var.
O ibare için konu açmıştım ancak kimse takmadı. Ufak bir hata olmuş sanırım. @Recep Baltaş
i7-3632QM var yani UEFI desteği var mı? Ayrıca benim bilgisayar dizüstü ve çoğu eski dizüstü bilgisayarlarda UEFI yokmuş sanırım sizde var mı yani?
Ayrıca bilgisayarın alt kısmına baktım W8 ibaresi mevcut.
Ayrıca bilgisayarın alt kısmına baktım W8 ibaresi mevcut.

Sistemin şu an UEFI değil. GPT seçeneğini MBR olarak ayarlayın Rufus'tan.
UEFI olduğunu söylüyorlar ve şuanda bir kurulum diski oluşturacağım GPT'yi tercih etmeli miyim?

Dosya Ekleri

• IMG_20190830_111200.jpg
    2,2 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Windows 10 UEFI USB kurulum diski hazırlarken FAT32 dosya sistemi ve GPT bölüm düzeni tercih edilmeli.

Sisteminiz UEFI destekliyor.

Kuruluma başlamadan önce Main kısmındaki UEFI Boot ayarını açın. Secure Boot Option ayarını da açmanızı öneririm.

Teşekkürler. Rufus aracılığıyla bir adet iso dosyası yazdırdım.
Disk Bölüm Düzeni: GPT
Hedef Sistem: UEFI (CSM yok)
Dosya Sistemi: FAT32 (varsayılan)
Ayırma Birimi Boyutu: 4096 byte (varsayılan)
Ek olarak:
Kurulum yaparken boot edeceğiniz USB'nin başında UEFI seçeneği olup olmadığına dikkat edin.
Hatırlatma için teşekkür ederim Recep Baltaş'ın videosunda dikkat ettim

Boot menü bu şekilde geliyor bu aşamada ne yapmam lazım? Eki Görüntüle 433336
@yika38 @Furkaninkosesi
Başında UEFI yazmıyor?
Kusura bakmayın, şimdi geri dönüş yapabildim.

UEFI ayarını açtınız mı? UEFI ayarı açıksa 2. seçeneği seçin bakalım. Zaten UEFI olmadan GPT bölüm düzeniyle format atamazsınız, bu yüzden sıkıntı yok.

Ayrıca kurulumdan önce tüm disklerinizi silin. Ardından "Yeni" seçeneğiyle yeni bölüm oluşturup kurabilirsiniz. Kurulum sırasında disk seçme ekranında bu işlemleri yapabilirsiniz.

Evet bahsettiğiniz her şeyi kontrol ederek açtım. Deneyeceğim yarın format atmayı sonucu yazacağım.
Hocam aklıma bir şey takıldı format sırasında nerede UEFI uygun olmadığı için hata veriyor?
Diski biçimlendirdiğim zaman verirse kurulu başka bir sistemim olmadığı için tekrardan UEFI olmayan bir Windows kurulum diski hazırlayamam ve elimde bulunan W7'de biçimlendirdiğim için gitmiş olur.
Ayrıca ikinci seçenek derken SATA SSD'nin altında bulunan TOSHIBA mı yoksa USB HDD: TOSHIBA mı?
Ayrıca ikinci seçenek derken SATA SSD'nin altında bulunan TOSHIBA mı yoksa USB HDD: TOSHIBA mı?
USB HDD ibaresi olanı seçtim kurulum aşaması geldi bakalım.
Malesef şöyle bir uyarı aldım.
Bu hatayı şuan sistemde W7 kurulu olduğu için mi alıyorum?
Şu soruya cevap verebilir misiniz?
Yani format belirli bir aşamaya kadar geldi ardından GPT disk hatası aldım.
Sistemime UEFI kurulumu yapmak istiyorum ama hala emin olamadım UEFI desteğinden.
Diskpart üzerinden diski GPT'ye çevirip yükleyebilirim ama bahsettiğim gibi elimde tek bir sistem var ve UEFI kurulumu yapamaz isem Legacy kurulumu da yapamam. Bu yüzden UEFI kurulumu bu aşamaya kadar gelmişken kesin olarak başarılı olur mu?
@yika38

Son düzenleme:
Disklerinizdeki tüm bölümleri silin. Silmek, tüm verilerinizi de silecektir, verilerinizi yedekleyin.

Windows 7'nin üzerine UEFI Windows 10 kuramazsınız.

Disklinizdeki tüm bölümleri silin, ardından "Yeni" düğmesiyle yeni bir bölüm oluşturun.

Ayrıca sonradan yazdığınız mesajlar önceki mesaja eklendiğinden bildirim gelmiyor. Ufak bir sorun, umarım kısa bir zamanda çözerler.

Ayrıca telefonda olduğum için öyle hemen de geri dönüş yapmak kolay değil, bunun için kusura bakmayın.

Kurulumun bu aşamaya gelmiş olması UEFI desteğini kanıtlar mı?
Windows 7 üzerine UEFI Windows 10 kuramayacağımı biliyorum yedekleme imkanım olmadığı için silinir ve kurulum başarısız olursa ortada kalacağım bunun için endişe duyuyorum.
Bu arada kurulum aşamasına geçerken Casper logosu da gelmişti.
Ayrıca sonradan yazdığınız mesajlar önceki mesaja eklendiğinden bildirim gelmiyor. Ufak bir sorun, umarım kısa bir zamanda çözerler.

Aynı şeyi bende yaşadım bir kaç defa bildirim ne yazık ki gelmiyor çözerler umarım ama sorun olmaz yahu elbet ulaşıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…