Sistemde virüs mü var?

720718

Centipat
Merhabalar, internetten bir tür dosya indirdim ve bilgisayarımda garip şeyler oluyor. Mesela google da arama motorum google dı yahoo olmuş düzelttim. Bilgisayarı açtığımda mcaafee masaüstüne bildirim göndermeye başladı. Googleu açıyorum yine gönderiyor:

1702828044646.png

Başka olarak

Şöyle bir bildirim geliyor:

1702828062658.png

Bunlar virüs belirtisi mi? Kaspersky free ile tam tarama yapıyorum sonuçları atacağım.

Merhabalar, internetten bir tür dosya indirdim ve bilgisayarımda garip şeyler oluyor. Mesela google da arama motorum google dı yahoo olmuş düzelttim. Bilgisayarı açtığımda mcaafee masaüstüne bildirim göndermeye başladı. Googleu açıyorum yine gönderiyor:

Eki Görüntüle 2056159
Başka olarak

Şöyle bir bildirim geliyor:

Eki Görüntüle 2056160

Bunlar virüs belirtisi mi? Kaspersky free ile tam tarama yapıyorum sonuçları atacağım.
Tarama sonucuna bakmak lazım. Dosyayı kurarken "ek olarak bilgisayarıma mcafee kur" gibi seçenekler tikli kalmış olabilir.

Büyük ihtimalle bilgisayarınıza program yüklerken, diğer programları kontrol etmek için Denetim Masası'na gidin. Yüklenme tarihlerini kontrol edin. Ayrıca, tarayıcıda pop-uplar açılıyorsa ve bildirimler geliyorsa, kaynaklarını öğrenmeye çalışın. Eğer içsel bir şüphe varsa ve bilgisayarınıza virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız, 'Kaspersky' gibi bir güvenlik programı kurmanızı öneririm. Böylece içiniz rahatlar ve bilgisayarınızı güvence altına almış olursunuz.

Tarama sonucuna bakmak lazım. Dosyayı kurarken "ek olarak bilgisayarıma mcafee kur" gibi seçenekler tikli kalmış olabilir.
Bittorent kurmuştum. Belki orada takılı kalmistir varsa fakat sanmıyorum tarayıcı motoruda değişmiş

Arkadaşlar yapıyorum fakat çok uzun sürüyor. SSD de var nedeni nedir sizce? Hep böyle
IMG20231217191024.jpg

Benim sistemde ciddi ciddi tespit edilmeyen BIOS virüsü var (Bilerek bulaştırdım gitmiyor. Üstelik açık kaynak.). Senin ki pek ciddiye alınacak bir şey değil.

Bittorent kurmuştum. Belki orada takılı kalmistir varsa fakat sanmıyorum tarayıcı motoruda değişmiş

Arkadaşlar yapıyorum fakat çok uzun sürüyor. SSD de var nedeni nedir sizce? Hep böyle Eki Görüntüle 2056188
Evet tarama bitti tehdit yokmuş. Fakat ben yine de cesaretli olup o dosyayı açtım ve çalıştırdım. Ardından ise kaspersky ve defender uyarılar vermeye başladı. Sonrasında ise bilgisayardaki hiç bir şeye tıklayamaaz hale geldim. Explorer.exe tamamen durdu system32 dosyalarında bilmem ne bulunamıyor diye bir kaç error geldi. Trojan yedim kısacası sonrasında ise kaspersky virüsü sildi az sonra format atacağım başka yapmam gereken bir şey var mı?

Evet tarama bitti tehdit yokmuş. Fakat ben yine de cesaretli olup o dosyayı açtım ve çalıştırdım. Ardından ise kaspersky ve defender uyarılar vermeye başladı. Sonrasında ise bilgisayardaki hiç bir şeye tıklayamaaz hale geldim. Explorer.exe tamamen durdu system32 dosyalarında bilmem ne bulunamıyor diye bir kaç error geldi. Trojan yedim kısacası sonrasında ise kaspersky virüsü sildi az sonra format atacağım başka yapmam gereken bir şey var mı?
diyecek bir şey bulamadım valla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00