Sistemde virüs mü var?

• Konuyu başlatan Exsa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 64
  • Görüntüleme 2.199
O zaman devre sorunu olabilir. Siz dediğim üçlüyü yapın. Önce ESET gibi taraması 10 saat süren sağlam antivirüsle taratın. Sonra virüs bulmazsa MX6 satın alın ve bilgisayarcıda temizletin. Macunu yeniletin. Hala sorun devam ederse muhtemelen devre arızasıdır ama format deneyebilirsiniz.

Ses devre sorunu ısınma da kir sebebiyledir.
Devre sorunu ne demek?

Yani ısınma veya toz sonucu cızırtı yapıyor olabilir. Eğer direkt size bir adam bağırmadıysa RAT değildir. Eğer interneti kapatınca da o cızırtı geliyorsa donanım kaynaklıdır.

ESET'le bu gece taratıınız mı uzun sürüyor çünkü?
Tarattım temiz.Ama biri İngilizce konuşuyordu red or white bilmem ne falan.
Ya hocam otistiğim ayıptır söylemesi yeni telefon Alacam wi-fiye de baglanmayacağım öyle işleri halledecem artık takılsın kendine virüs bilgisayar da.Çünkü o İngilizce kelimeler...Bu arada epic games oyun almıştım kartla.Kartıma erişebilir mi?

Tarattım temiz. Ama biri İngilizce konuşuyordu red or white bilmem ne falan.
Ya hocam otistiğim ayıptır söylemesi yeni telefon Alacağım Wi-Fi'ya de baglanmayacağım öyle işleri halledeceğim artık takılsın kendine virüs bilgisayar da. Çünkü o İngilizce kelimeler...Bu arada Epic Games oyun almıştım kartla. Kartıma erişebilir mi?

Evet.

Tarattım temiz. Ama biri İngilizce konuşuyordu red or white bilmem ne falan.
Ya hocam otistiğim ayıptır söylemesi yeni telefon Alacağım Wi-Fi'ya de baglanmayacağım öyle işleri halledeceğim artık takılsın kendine virüs bilgisayar da. Çünkü o İngilizce kelimeler...Bu arada Epic Games oyun almıştım kartla. Kartıma erişebilir mi?

BitDefender kur ve format USB'sini tak. Ardından virüs varsa USB de siler. Eğer içiniz el vermezsen tekrar biçimlendirip baştan Windows 10 22H2 kurabilirsiniz. Ardından format atın. Eğer sorun çözülmezse SSD'yi sökün kırın yeni telefondan daha ucuza gelir. Ciddiyim.

Kart şifreni hemen telefondan yenile. Wi-Fi'den virüs bulaşma ihtimali zayıf.

Evet.

BitDefender kur ve format USB'sini tak. Ardından virüs varsa USB de siler. Eğer içiniz el vermezsen tekrar biçimlendirip baştan Windows 10 22H2 kurabilirsiniz. Ardından format atın. Eğer sorun çözülmezse SSD'yi sökün kırın yeni telefondan daha ucuza gelir. Ciddiyim.

Kart şifreni hemen telefondan yenile. Wi-Fi'den virüs bulaşma ihtimali zayıf.
Hocam yalnız bilgisayar dan alışveriş yapmadım telefondan epic games'e girdim ordan öyle aldım.

Bilgisayarda kayıtlı olan her şeye erişimi vardır. Telefonda yok. Wi-Fi'den virüs geçme ihtimali çok az.
Kart şifreyi değiştirmeye gerek yok o zaman.

@Mucize Kartal hocam tatile gittim geldim bu baş belası PC görünce tekrardan danışmak istedim.Format falan atmayacağım.ESET 10 saat taradım.HitmanPro taradım.Kaspersky, malvarebytes hepsiyle denedim.Bir şey yok.Eğer bunlardan kaçabilecek virüs yaptıysalar da saygı duymak lazım.

Son düzenleme:
Kart şifreyi değiştirmeye gerek yok o zaman.

@Mucize Kartal hocam tatile gittim geldim bu baş belası PC görünce tekrardan danışmak istedim. Format falan atmayacağım. ESET 10 saat taradım. HitmanPro taradım. Kaspersky, Malwarebytes hepsiyle denedim. Bir şey yok. Eğer bunlardan kaçabilecek virüs yaptıysalar da saygı duymak lazım.

Hocam onlardan kaçabilen virüs hayatta olmaz. Ama ben bu red or white olayına takıldım. Madem virüs yok o zaman bu sesler nereden geliyor. Belki size öyle gelmiştir aslında red or white demiyordur. Siz bir temizletin ondan sonra tekrar bu sorun devam ederse önce sıfırlayın sonra formatlayın. Çünkü eğer hala virüs varsa ve bu antivirüsler tarafından görünmüyorsa USB'ye bulaşabilir. Sıfırlayın baktınız sorun yok devam. Hala sorun varsa yapacak bir şey yok umarım bulaşmaz deyip USB ile formatlarsınız. Benim bildiğim virüsler sıfırlamadan yüzde 95 geçemezler. Yüzde 5 anca sıfırladıktan sonra sorun devam edebilir.

Hocam onlardan kaçabilen virüs hayatta olmaz. Ama ben bu red or white olayına takıldım. Madem virüs yok o zaman bu sesler nereden geliyor. Belki size öyle gelmiştir aslında red or white demiyordur. Siz bir temizletin ondan sonra tekrar bu sorun devam ederse önce sıfırlayın sonra formatlayın. Çünkü eğer hala virüs varsa ve bu antivirüsler tarafından görünmüyorsa USB'ye bulaşabilir. Sıfırlayın baktınız sorun yok devam. Hala sorun varsa yapacak bir şey yok umarım bulaşmaz deyip USB ile formatlarsınız. Benim bildiğim virüsler sıfırlamadan yüzde 95 geçemezler. Yüzde 5 anca sıfırladıktan sonra sorun devam edebilir.
Hocam o kırmızı beyaz sadece 1 kere duydum.

Hocam bu arada kardeşimin telefonuna Kaspersky yükledik 3 tane APK virüs buldu ve telefonunda TC kimlik no ve seri no kayıtlıydı e okulu vardı yani.Sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
Hocam o kırmızı beyaz sadece 1 kere duydum.

Hocam bu arada kardeşimin telefonuna Kaspersky yükledik 3 tane APK virüs buldu ve telefonunda T.C. kimlik no ve seri no kayıtlıydı e-Okul'u vardı yani. Sıkıntı olur mu?

APK oyun indirdiyse bulur. Ancak malware amaçlı yüklenen varsa sıkıntı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı