Sistemde virüs var mıdır?

380721

Hectopat
Arkadaşlar bugün GTA SA için ENB indirecektim, sağda virüs bulundu diye uyarı verdi ve uygulamayı indirmedi. Windows Defender'den tam tarama yaptığımda ise trojan virüsünü buldu, ben de o yerden onu kaldır dedim ve tehdit engellendi dedi virüs gitmiş midir? Tekrardan tam tarattığımda ise bulamadı. Malwarebytes adlı uygulama ile tarayınca da tehdit bulamadı

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam bir oyun için bir mod indirecektim. 6.000 indirmesi vardı güvendim indirdim Windows Defender sağ altta tehdit var diye uyarı verdi. Tehdit algıladı dedi sol altta da başarısız virüs algılandı yazıyordu. Ben de Defender'e girip tam tarama yapıp bulunan trojan tehditi kaldır dedim, ve Kaspersky ve Malwarebytes ile dün ve bugün defalarca ama defalarca tam tarama yaptım virüs bulamadı. Arka planda tanımadığım programlarda çalışmıyor CPU kullanımı da yerinde. CMD ise de IP adreslerine baktım userlere baktım onda da hepsi yerinde anormal bir durum yok. Sizce virüs var mıdır? Bazıları Defender gereksiz virüs algılıyor demişti kendimi deli ettim.

Dosya Ekleri

• 20201118_102331.jpg
    20201118_102331.jpg
    183,3 KB · Görüntüleme: 221
  • 20201117_184018.jpg
    20201117_184018.jpg
    314,7 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:

Kaçak yazılımların falan kurulumlarında virüs programının kapatılması söylenir çünkü virüs programı bize sıkıntı çıkartır. Ancak burada virüs programının algıladığı dosyalar Chrome uygulamasının içinden olduğu için belki kişisel veri çalma virüsü olabilir. Ayrıca o indirilme sayıları basit bir programla rastgele oluşturuluna biliyor.

Kaçak yazılımların falan kurulumlarında virüs programının kapatılması söylenir çünkü virüs programı bize sıkıntı çıkartır. Ancak burada virüs programının algıladığı dosyalar Chrome uygulamasının içinden olduğu için belki kişisel veri çalma virüsü olabilir. Ayrıca o indirilme sayıları basit bir programla rastgele oluşturuluna biliyor.
Peki bunu engellemiş midir defender

@TÇB,

Size katılmıyorum. Kaspersky veya MalwareBytes'ın veritabanlarında bulunmayan bir zararlı tespit edilemeyebilir.

Ayrıca komut istemine ''Net user'' gibi şeyler yazarak zararlı tespiti yapamazsınız. Bunu daha önce @THE_MILLER hocam da belirtmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı