Sistemdeki kötü yazılım nedir ve ne yapar?

Darth.Vader

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Mustafar
Arkadaşlarım ile beraber Forest oynuyorduk fakat son canavarı geçemedik ve hile kullanmaya karar verdik. Hile çalışıyordu fakat içinde sanırım kötü yazılım vardı. Malwarebytes ile tarattım, sonuç aşağıda.

Bu yazılımın amacı nedir? Ne kadar zarar vermiştir? Sistemde yaklaşık 2 gün durdu. Şimdiden teşekkürler.

Malwarebytes Free  4.3.0 1.02.2021 00_38_43.png

Arkadaşlarım ile beraber Forest oynuyorduk fakat son canavarı geçemedik ve hile kullanmaya karar verdik. Hile çalışıyordu fakat içinde sanırım kötü yazılım vardı. Malwarebytes ile tarattım, sonuç aşağıda.

Bu yazılımın amacı nedir? Ne kadar zarar vermiştir? Sistemde yaklaşık 2 gün durdu. Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 860854
Hocam antivirüs ile bilgisayarı tarayıp ve dosyayı başarılı bir şekilde sildi iseniz. Son olarak %temp%, prefetch ve temp klasörlerinin içlerini de temizleyin. Ondan sonra yapabileceğiniz başka bir şey yok. Eğer içiniz rahat ermiyorsa. Diğer antivirüs programları ile tekrar taramadan geçirebilirsiniz. Son olarak hilelerde Bitcoin mining olayı var hocam. Ekran kartınızı vb. yaktırmayın hile açacağım yine. Açmayın kısacası :D.

Hocam antivirüs ile bilgisayarı tarayıp ve dosyayı başarılı bir şekilde sildi iseniz. Son olarak %temp%, prefetch ve temp klasörlerinin içlerini de temizleyin. Ondan sonra yapabileceğiniz başka bir şey yok. Eğer içiniz rahat ermiyorsa. Diğer antivirüs programları ile tekrar taramadan geçirebilirsiniz. Son olarak hilelerde Bitcoin mining olayı var hocam. Ekran kartınızı vb. yaktırmayın hile açacağım yine. Açmayın kısacası :D.
Hocam zaten Malwarebytes virüsü sildi, içim rahat. Ben sadece bu yazılım ne yapar ve ne kadar zarar vermiştir onu merak ediyorum.

Zararlı yazılım, kötü amaçlı yazılım veya malware (İngilizce: Malicious software kavramının kısaltması), bilgisayar ve mobil cihazların işlevlerini bozmak, kritik bilgileri toplamak, özel bilgisayar sistemlerine erişim sağlamak ve istenmeyen reklamları göstermek amacı ile kullanılan yazılımdır. Vikipedide böyle yazıyor.

Zararlı yazılım, sisteminizde fitne fesat çıkartır. İşlemciniz ile RAM'i birbirine düşürür. Ortada kalan Sabit diskinizi ise acı feryatlar içinde bırakır. Olan tabii Sabit diskinize olur. Zavallıcık, perişan haldedir, kimsesiz ve çaresizdir. Oysa, işlemci ile RAM savaşmıştır, ancak olan bizim Sabit'e olmuştur.
Geçmiş olsun Sabit'ciğim, umarım tekrar bu acıları yaşamazsın...

Generic bir zararlı, tanımsız ama zararlı. Bu yüzden ne yapacağı tanımlanınca belli olur. Ayrıca MBAM buldu daha ne taratacağım dediğin olay öyle olmuyor işte. Sadece gördüğün dosyayla iş yapmaz çoğu zararlı. Yine de sıkıntı anormal durum yoksa kendin bilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı