Sisteme çift kanal RAM takınca 0x00021a hatası

iSynx

Hectopat
3 hafta önce RAM'lerimi garantiye gönderdim kendi RAM'lerimin değişmesi için Tawian'a gönderildi bana da idarelik RAM gönderdiler. Yeni RAM'ler 5 gün önce geldi taktım ve bir şey yoktu. Fakat dün bir anda sistemde tuhaflıklar oldu. Kararsızlıklar başladı. Format atmak istiyorum atamıyorum, mavi ekran veriyor. Gönderilen RAM'ler sıfır RAM'di.

RAM'leri tek tek denediğim zaman format atma ekranını görebiliyorum fakat Dual kit takınca 0x00021a hatası veriyordu. İşin tuhaf yanı bazı format dosyalarında daha format ekranını görmeden mavi ekran verirken bazılarında dosya sonlara gelince dosya hatalı veya bozuk uyarısı veriyor.

Şimdi gelelim asıl konuya. Daha 5 gün önce gelen RAM'ler de bu sorun olması normal mi? Yani ilk taktığımda bir şey yokken sonradan sorun olması. Bu soruna sebep olan şey ne olabilir? PSU? Anakart? İşlemci?

Şu anda Memtest ile RAM'leri kontrol ediyorum. Tek tek teste sokuyorum. 1 RAM'de 10000 error var. Diğer RAM'de de kim bilir ne kadar çıkacak.

Test esnasında düşündüğüm şey acaba sorun RAM mi işlemci mi? Çünkü Memtest de CPU yazıları var ve kendi sitelerinde de buna benzer bir kısım var.

PassMark MemTest86 - Memory Diagnostic Tool - Troublingshooting Memory Errors

İşlemcinin bacaklarında sorun yok gibi duruyor fakat bir keresinde ufak bir eğilme fark etmiştim onu da düzelttim. Anakart deseniz yeni alında 3 ay falan olmuştur.

RAM'ler hangi durumlarda bozulur? Sorun işlemci ayaklarında mı? Anakartın RAM slotları mı yoksa işlemci soketi mi sorunlu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yazık ki yedek parçalar yok yakınım da donör olacak kimsede yok. Bulunduğum yerde güvebilir PC tamircisi vs de yok. Sorunlu parça neyse onu bulsam değiştireceğim fakat yok bulamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı