Çözüldü Sisteme hiçbir Linux dağıtımı kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir Baltaş

Femtopat
Makaleler
1
Linux'da bir sürü dağıtımı denedim Ubuntu LTS, Linux Mint Xfce, Cinnamon farklı sürümleri dahil Etcher ya da Rufus ile yazdırdım, Secure Boot'u kapattım. Ama olmuyor işte çoğunda logoda kalıyor ve rastgele kodlar çıkıyor. Linux Mint'de örnek hata.

ISO doğrulamasıda yaptım açıkçası. Compatility Mode da denedim ekran geldi kurdum fakat sistemi yeniden başlatırken dondu ve sonra bir sürü error yazısı çıktı. Diske kurulsada Linux Boot Manager çıkmıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Grafik sürücülerini yüklemeden başlatmayı deneyelim birde. USB den boot ederken grub menüsünde install için parametreleri düzenleyerek nomodeset eklemelisiniz splash ve quiet gibi parametrelerin yazdığı satırın sonuna ek olarak.

Örnek sonuç:
Kod:
ubuntu-general-6.2.initramfs quiet splash nomodeset

Parametre düzenlemesi E ile oluyor diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Alt kısımda yazar zaten.

@Emir Baltaş

BIOS'da Secure Boot kapatıp yeniden dener misin BIOS hatası veriyor muhtemelen.

@Emir Baltaş

Açık kaynak sürücüsüyle alakalı bir sorun. Varsa iGPU ile kurulum yapın ve 3. taraf repoları aktifleştirerek sahipli NVIDIA sürücülerini kurun.
Bir şekilde hata almadan sorunu çözdüm TPM kapatınca oldu sanırım. Kendine özel alan açıyor fakat dosyaları kopyaladim demesine rağmen %100 boş oluyor Windows disk yöneticisi ile kontrol edince. Partitional wizard ile de kontrol ettim. Sistem açılışında Linux yok hala.

Linux dosyalarını Windowsda göremezsiniz.

Disk biçimlendirmesini manuel yapmayı deneyin.

Disk yöneticisinde linuxun kendine ayırdığı alan gözüküyor. %100 boş şeklinde. Diğer dediğinizi yarin denerim.

Ventoy denediniz mi?
Araştıracağım.

Bu arada dediğinizde işe yaramadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…