Çözüldü Sisteme hiçbir Linux dağıtımı kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emir Baltaş

Femtopat
Makaleler
1
Linux'da bir sürü dağıtımı denedim Ubuntu LTS, Linux Mint Xfce, Cinnamon farklı sürümleri dahil Etcher ya da Rufus ile yazdırdım, Secure Boot'u kapattım. Ama olmuyor işte çoğunda logoda kalıyor ve rastgele kodlar çıkıyor. Linux Mint'de örnek hata.

l1nxbgt.jpg

ISO doğrulamasıda yaptım açıkçası. Compatility Mode da denedim ekran geldi kurdum fakat sistemi yeniden başlatırken dondu ve sonra bir sürü error yazısı çıktı. Diske kurulsada Linux Boot Manager çıkmıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Grafik sürücülerini yüklemeden başlatmayı deneyelim birde. USB den boot ederken grub menüsünde install için parametreleri düzenleyerek nomodeset eklemelisiniz splash ve quiet gibi parametrelerin yazdığı satırın sonuna ek olarak.

Örnek sonuç:
Kod:
ubuntu-general-6.2.initramfs quiet splash nomodeset

Parametre düzenlemesi E ile oluyor diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Alt kısımda yazar zaten.

@Emir Baltaş
Grafik sürücülerini yüklemeden başlatmayı deneyelim birde. USB den boot ederken grub menüsünde install için parametreleri düzenleyerek nomodeset eklemelisiniz splash ve quiet gibi parametrelerin yazdığı satırın sonuna ek olarak.

Örnek sonuç:
Kod:

Parametre düzenlemesi E ile oluyor diye hatırlıyorum ancak emin değilim. Alt kısımda yazar zaten.

@Emir Baltaş

Çözüm

Örnek sonuç:
Kod:

@Emir Baltaş
Kurdum sayende. Fakat bu sefer windowsun yanına değil direkt silip kurdum. Sistem açılırken bir kaç error yazısı çıkyıor sonra ekran geliyor. Sanırım ekran kartı sürücüsü yok diye.

Kurdum sayende. Fakat bu sefer windowsun yanına değil direkt silip kurdum. Sistem açılırken bir kaç error yazısı çıkyıor sonra ekran geliyor. Sanırım ekran kartı sürücüsü yok diye.
Evet, sendeki ekran kartında sürücüsel bir sorun var. Araştırıp çözüm bulmaya çalışacağım.

Linux terminalinden sistem raporu alabilir misin? Hangi dağıtımdasın bilmiyorum ancak çoğu zaman aşağıdaki komutun çalışması lazım.

Kod:
sudo -E hw-probe -all -upload

Eğer paket bulunamazsa kurulum adımlarını aşağıda bulabilirsin. Hangi dağıtımı kullandığını söylersen yardım edebilirim.

Evet, sendeki ekran kartında sürücüsel bir sorun var. Araştırıp çözüm bulmaya çalışacağım.

Linux terminalinden sistem raporu alabilir misin? Hangi dağıtımdasın bilmiyorum ancak çoğu zaman aşağıdaki komutun çalışması lazım.

Kod:
sudo -E hw-probe -all -upload

Eğer paket bulunamazsa kurulum adımlarını aşağıda bulabilirsin. Hangi dağıtımı kullandığını söylersen yardım edebilirim.

Hocam sürücü yöneticisinde çıktı aslında.
Ekran Görüntüsü - 2023-06-12 12-39-04.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı