Çözüldü Sisteme hiçbir şekilde format atılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cluepop

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (4x8GB) Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram
SSD veya HDD modeli
SSD: XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X 8GB GDDR6 256
Anakart
MSI MAG Z390 TOMAHAWK 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151
İşlemci
INTEL Core i7 9700K 3.6GHz 12MB Önbellek 8 Çekirde
Merhaba iyi günler. Dediğim gibi hiçbir şekilde format atamıyorum USB üzerinden Windows 11 ISO dosyasını Rufus ile USB'ye yazdırıp kurulumu yapmaya çalışıyorum ama olmuyor defalarca denedim belki 100'ü aşmış olabilir. BIOS ayarlarımı defalarca gözden geçirdim boot sıralamasını kontrol ettim UEFI de Secure Boot açık her şey doğru ama olmuyor. Aldığım hataları soracak olursanız buraya sığar mı bilmiyorum her seferinde farklı hata alıyorum ISO hatalıdır diye ISO'yu değiştirdim tekrar USB'ye yazdırdım tekrar denedim yine olmadı. SSD yerine HDD'ye kurmaya çalıştım yinr olmadı şu ana kadar bir kere kuruldu o da hatalı kuruldu 1 dk açık kalıp mavi ekran verdi sonra yine format ekranına döndü PC'ye giremediğimden Type-C USB converter alıp telefondan ISO yükledim yine olmadı. Denemediğim hiçbir yol kalmadı ama olmuyor yok mudur bir çözümü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kıymetli dostlar sorunsuz kuruldu.

Kurulum boyunca tek bir hata dahi almadım mavi ekran da almadım durduk yere kapanmadı ya da yeniden başlamadı kurulum haricinde tertemiz kuruldu.

Denilenleri yaptım Secure Boot Fast boot u kapattım.

Ama bence asıl sorun BIOS da XMP açıktı XMP'yi kapatıp normal gücünce çalıştırdım.

Normal kurulum yaptım Home kurdum.

Disklerin tamamını silemedim ama silebildiklerimi sildim şunun için ne kadardır uğraştığımı bir bilseniz kafayı yemek üzereydim hepinize teşekkür ederim.
Sanırım beni bu kadar süründüren xmpydi ve BIOS ayarlarıydı ISO'da galiba başından beri bir sorun yoktu teşekkürler hepinize.

Bu arada kurulum sonrası yapılması gereken bir video varsa yollayabilir misiniz? Buraya kadar geldikten sonra bozmayayım.
@cluepop
Kurulumu nasıl yaptığınızı tam kestiremediğim için temiz ve sorunsuz bir kurulum için genel adımları yazıyorum. Elinizden geldiğince mümkün olanları uygulamaya çalışın.
  • BIOS sürümünüzü kontrol ederek önce BIOS güncelleyin.
  • Seçme şansınız var ise W11 home tercih edin.
  • Kurulum esnasında ethernet ile bağlanın.
  • Mümkünse kurulum öncesinde kasadan sistemi kuracağınız disk dışındaki diskleri çıkartın.
  • Kurulum esnasında disk seçme ekranı gelince yine mümkünse diskte bulunan tüm bölümleri silin ve disk tek parça ayrılmamış alan halinde iken bölmeden ve biçimlendirmeden seçerek ilerleyin.
  • Kurulumdan sonra Windows 11 tam olarak güncel hale gelene kadar hiçbir driver kurmayın. Her gerektiğinde PC yi yeniden başlatın ve güncellemeleri tekrar kontrol edin.
  • Sorun çıkmadıkça ve özellikle gerekmedikçe daha günceli olsa bile Windows'un yüklemiş olduğu driverleri kullanmaya devam edin.
  • En son laptopun sayfasından üreticinin destek yazılımını kurun ve destek yazılımını çalıştırarak da güncellemeleri kontrol edin.
Yukarıdakilerden uyabildiklerinize uyun, uyamadıklarınız dert değil. W10 kuracak olsanız dahi yukarıdaki önerilere uymanızı tavisye ederim.

Ek öneriler :
BIOS -
Fast boot - Disabled yapın.
Secure Boot'u da disabled yapmanız gerekebilir.
F12 boot menü ayarı var ise enabled yapın. Bazı BIOS larda farklı olabilir.

@cluepop
Kurulumu nasıl yaptığınızı tam kestiremediğim için temiz ve sorunsuz bir kurulum için genel adımları yazıyorum. Elinizden geldiğince mümkün olanları uygulamaya çalışın.
  • BIOS sürümünüzü kontrol ederek önce BIOS güncelleyin.
  • Seçme şansınız var ise W11 home tercih edin.
  • Kurulum esnasında ethernet ile bağlanın.
  • Mümkünse kurulum öncesinde kasadan sistemi kuracağınız disk dışındaki diskleri çıkartın.
  • Kurulum esnasında disk seçme ekranı gelince yine mümkünse diskte bulunan tüm bölümleri silin ve disk tek parça ayrılmamış alan halinde iken bölmeden ve biçimlendirmeden seçerek ilerleyin.
  • Kurulumdan sonra Windows 11 tam olarak güncel hale gelene kadar hiçbir driver kurmayın. Her gerektiğinde PC yi yeniden başlatın ve güncellemeleri tekrar kontrol edin.
  • Sorun çıkmadıkça ve özellikle gerekmedikçe daha günceli olsa bile Windows'un yüklemiş olduğu driverleri kullanmaya devam edin.
  • En son laptopun sayfasından üreticinin destek yazılımını kurun ve destek yazılımını çalıştırarak da güncellemeleri kontrol edin.
Yukarıdakilerden uyabildiklerinize uyun, uyamadıklarınız dert değil. W10 kuracak olsanız dahi yukarıdaki önerilere uymanızı tavisye ederim.

Ek öneriler :
BIOS -
Fast boot - Disabled yapın.
Secure Boot'u da disabled yapmanız gerekebilir.
F12 boot menü ayarı var ise enabled yapın. Bazı BIOS larda farklı olabilir.
Biosumu format a başlamadan güncellemiştim recep abinin videosundaki adımları izleyerek güncellemiştim şuan güncel son versiyonda

Home seçiyorum bende

Ethernet kablosu sürekli takılı halde ama kurulum esnasında kabloyu görmediği olduğu için kurulumu iptal ettiği de oldu
Ssd ye kuracağım hdd kasada gömülü kısımda orayı açamıyorum kabloları çekeyim desem kablolarda o kapalı alanın içinde ondan erişemiyorum oraya malesef

Kurulum esnasında hdd dahil hepsini silsem sorun olur mu sistemi yükledikten sonra windowsdan hddyi tekrar tanımlarım ssdye yükleyeceğim

Masaüstü kısmına gelebilirsem driverları en son sıraya bırakacağım tamamdır

Yazılan bios ayarlarını da tekrar deniyeceğim ama msi biosunda ekstra bir ayar var mı kurulumu engelleyecek tarzda herhangi bir şeyi atlamadığımdan emin olmak istiyorum

@cluepop
HDD yi silmeniz gerekip gerekmediğinden emin değilim ama şunu kesin olarak söyleyebilirim.
Silmenizin hiçbir zararı olmaz. Kurulumdan sonra disk yöneticisine girerek biçimlendirebilir e aktif hale getirip kullanabilirsiniz.
BIOS ayarları konusu :
Benim önerdiğim ayarları yapmanız şart değil, yapmasanız da olur.
  • Fast boot genelde herkes de açıktır. Disabled yaparsanız sistem birkaç saniye daha geç açılır ama daha stabil ve sağlıklı açılır. Bunun dışında bir etkisi yok. Ben sürekli disabled olarak kullanıyorum.
  • F12 boot menü enabled olması halinde kurulum USB si gibi bootable ortamlar taktığınızda BIOS tan boot sıralamasını değiştirmeden USB den boot edebilmenizi sağlar. Enabled olması kolaylık, yani şart değil.
  • Secure boot ile ilgili pek fazla birşey diyemem. Sadece enabled olunca bazan kuruluma engel teşkil ettiğini biliyorum. Engel teşkil etmiyorsa açık bırakabilirsiniz. Tavsiyem kurulumu secure boot kapalı iken yapmanız, kurulumdan sonra enabled hale getirmeniz.
Önceki mesajımda yazdığım adımlara elinizden geldiğince uymaya çalışın. Uyamadıklarınız soruna sebep olmaz.

@cluepop
HDD yi silmeniz gerekip gerekmediğinden emin değilim ama şunu kesin olarak söyleyebilirim.
Silmenizin hiçbir zararı olmaz. Kurulumdan sonra disk yöneticisine girerek biçimlendirebilir e aktif hale getirip kullanabilirsiniz.
BIOS ayarları konusu :
Benim önerdiğim ayarları yapmanız şart değil, yapmasanız da olur.
  • Fast boot genelde herkes de açıktır. Disabled yaparsanız sistem birkaç saniye daha geç açılır ama daha stabil ve sağlıklı açılır. Bunun dışında bir etkisi yok. Ben sürekli disabled olarak kullanıyorum.
  • F12 boot menü enabled olması halinde kurulum USB si gibi bootable ortamlar taktığınızda BIOS tan boot sıralamasını değiştirmeden USB den boot edebilmenizi sağlar. Enabled olması kolaylık, yani şart değil.
  • Secure boot ile ilgili pek fazla birşey diyemem. Sadece enabled olunca bazan kuruluma engel teşkil ettiğini biliyorum. Engel teşkil etmiyorsa açık bırakabilirsiniz. Tavsiyem kurulumu secure boot kapalı iken yapmanız, kurulumdan sonra enabled hale getirmeniz.
Önceki mesajımda yazdığım adımlara elinizden geldiğince uymaya çalışın. Uyamadıklarınız soruna sebep olmaz.
Şuan tekrar deniyorum bu adımlar üzerinden ama önceki başarısız kurulum denemelerimde çok fazla ayrılmış silinemeyen disk parçaları var bunların tamamını nasıl silebilirim belki bunlar da engel oluyo olabilir birden fazla windows yükleme denemesi olarak görüyordur belki bilemiyorum

Şu an tekrar deniyorum bu adımlar üzerinden ama önceki başarısız kurulum denemelerimde çok fazla ayrılmış silinemeyen disk parçaları var bunların tamamını nasıl silebilirim belki bunlar da engel oluyor olabilir birden fazla Windows yükleme denemesi olarak görüyordur belki bilemiyorum

Kurulum esnasında disk seçme ekranı gelince "birim sil" diye bir seçenek olmalı. O parçaların hepsi tek tek seçerek silinir ve disk tek parça hale gelir.

UYARI: Kazara kurulum USB sini de silmeyin. Disk numarasından hangi bölümlerin silineceği anlaşılır.
UYARI 2: Disk tek parça ise bile birim sil aktif ise kulanın. İlk mesajımda yazdığım adımlara özen gösterin.

@cluepop

Son düzenleme:
Kıymetli dostlar sorunsuz kuruldu.

Kurulum boyunca tek bir hata dahi almadım mavi ekran da almadım durduk yere kapanmadı ya da yeniden başlamadı kurulum haricinde tertemiz kuruldu.

Denilenleri yaptım Secure Boot Fast boot u kapattım.

Ama bence asıl sorun BIOS da XMP açıktı XMP'yi kapatıp normal gücünce çalıştırdım.

Normal kurulum yaptım Home kurdum.

Disklerin tamamını silemedim ama silebildiklerimi sildim şunun için ne kadardır uğraştığımı bir bilseniz kafayı yemek üzereydim hepinize teşekkür ederim.
Sanırım beni bu kadar süründüren xmpydi ve BIOS ayarlarıydı ISO'da galiba başından beri bir sorun yoktu teşekkürler hepinize.

Bu arada kurulum sonrası yapılması gereken bir video varsa yollayabilir misiniz? Buraya kadar geldikten sonra bozmayayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı