Format atmak sorun değil de dosyalar gitmemeli önemli dosyalar var@Murat5038MITU Virüsü (.mitu Dosyaları) — Şifre Çözme ve Kaldırma Kılavuzu
".mitu" dosyaları — PC'nize bulaşmış mı? Burada MITU virüsünü ücretsiz olarak kaldırmanıza yardımcı olacağım. Ayrıca dosyaların şifresini çözmek gösterecektir.tr.howtofix.guide
Ne olduğu anlatılıyor ama yazılımı güvenli gelmedi en iyi yol temiz format
Tamamdır teşekkür ederim gece yatmadan önce avast ile tam tarama yaptım eve gittiğim zaman virüsleri kaldırıp dosyaları çözümleyince flaşa aktarmak işe yarar mı yada flaşa virüs bulaşır mıBu şekilde ise bu zararlı bulaşmış:
Rehberi okuyun.Çözüm: STOP Ransomware Deşifre Aracı
Bu araç şu an sadece altta olan uzantılara sahip şifrelenmiş dosyaları kurtarabilmektedir. Eski varyantlar: (1. araca dahildir) 6se9RaIxXF9m70zWmx7nL3bVRp691w4SNY8UCir0 - .djvu* variants, .promos D02NfEP94dKUO3faH1jwqqo5f9uqRw2Etn2lP3VBb - .rumba cZs3TaUYZzXCH1vdE44HNr1gnD2LtTIiSFFYv5t1 -...www.technopat.net
Kullanmayın.
Eğer çevrimdışı değilse o dosyaları gözden çıkarsanız iyi olur.Format atmak sorun değil de dosyalar gitmemeli önemli dosyalar var@Murat5038
Zararlıyı tespit ediyorsa bulaşmaz. Takmadan önce MBAM ve Kaspersky ile de tarama yapın sonra yedeklersiniz.eve gittiğim zaman virüsleri kaldırıp dosyaları çözümleyince flaşa aktarmak işe yarar mı yada flaşa virüs bulaşır mı?
Çevrimdışı derken ne anlamda? Microsoft Word ve PowerPoint dosyaları var üniversite için lazım bu arada dosyaları telefona atıp açınca Japonca olduğunu düşündüğüm yazılar çıkıyor bunlar şifrelenmiş mi oluyor?Eğer çevrimdışı değilse o dosyaları gözden çıkarsanız iyi olur.
Zararlıyı tespit ediyorsa bulaşmaz. Takmadan önce MBAM ve Kaspersky ile de tarama yapın sonra yedeklersiniz.
Rehberi doğru okursanız anlarsınız.Çevrimdışı derken ne anlamda?
Evet, ransomware bulaştığını başta söyledim. Dosyalarınız şifreli ve yeni bir varyant olduğu için o dosyaları unutsanız iyi olur. Resim veya bazı medya içeriklerini kesin olmamakla beraber kurtarma yazılımı mevcut konuda onu deneyeblirsiniz. Belgeler hakkında ise maalesef farklı bir yere yedek almadıysanız birkaç sene onlardan ümidi kesmeniz gerekecek.üniversite için lazım bu arada dosyaları telefona atıp açınca Japonca olduğunu düşündüğüm yazılar çıkıyor bunlar şifrelenmiş mi oluyor?
Birkaç sene sonra peki nasıl düzeliyor? Yani virüsü bulaştıran kişiler artık ümidi kestiği için dosyaları mı bırakıyor? Birde deneme amaçlı yeni bir Word belgesi açtım bu belge eğer kendi formatında kalırsa virüsün etkisiz geldiği anlamına gelir mi Bi nevi virüse yem atmak için oluşturdumRehberi doğru okursanız anlarsınız.
Evet, ransomware bulaştığını başta söyledim. Dosyalarınız şifreli ve yeni bir varyant olduğu için o dosyaları unutsanız iyi olur. Resim veya bazı medya içeriklerini kesin olmamakla beraber kurtarma yazılımı mevcut konuda onu deneyeblirsiniz. Belgeler hakkında ise maalesef farklı bir yere yedek almadıysanız birkaç sene onlardan ümidi kesmeniz gerekecek.
Bu şekilde bir deneme riskli. Dediklerimi yapıp yedek alın.Birde deneme amaçlı yeni bir Word belgesi açtım bu belge eğer kendi formatında kalırsa virüsün etkisiz geldiği anlamına gelir mi
Düzelmiyor sadece bu zamna kadar olan eski varyantlara göre tahmini bir şans olarak diyorum süreyi. Dosyalarınız durduğu gibi duruyor sadece dosyalara ek kodlama ile şifre ekleniyor. Şifre eğer açığa çıkarsa korsanlar veya yetkili güvenlik güçleri tarafından yazılıma ekleniyor ve siz denetlediğinizde deşifre imkanı sunulmuş oluyor. Bu dediğim gibi sadece çevrimdışı olursa mümkün oluyor diğer türlü korsanlar trafından deşifre edilebiliyor.Birkaç sene sonra peki nasıl düzeliyor?
Reis eve geldim virüs taraması bitmiş ve avast tam 23 tane kötü yazılım bulmuş win 32 trojan isimli çok dikkatimi çekti bilgi sızdıran virüs değil miydi bu?Bu şekilde bir deneme riskli. Dediklerimi yapıp yedek alın.
Düzelmiyor sadece bu zamna kadar olan eski varyantlara göre tahmini bir şans olarak diyorum süreyi. Dosyalarınız durduğu gibi duruyor sadece dosyalara ek kodlama ile şifre ekleniyor. Şifre eğer açığa çıkarsa korsanlar veya yetkili güvenlik güçleri tarafından yazılıma ekleniyor ve siz denetlediğinizde deşifre imkanı sunulmuş oluyor. Bu dediğim gibi sadece çevrimdışı olursa mümkün oluyor diğer türlü korsanlar trafından deşifre edilebiliyor.
Reis eve geldim virüs taraması bitmiş ve Avast tam 23 tane kötü yazılım bulmuş Win 32 trojan isimli çok dikkatimi çekti bilgi sızdıran virüs değil miydi bu?
Kesinlikle antivirüsü kapatma arkadaşların önerdiği adımları uygula virüsleri kaldırdıktan sonra da yine virüs taraması yap başa bela bir durumReis aynı şey bence de var var mı bir çözüm bulabildin mi?
Tespit edilen nesnelerden farklı da olabilir Avast yeterli olmuyor genelde. MBAM ile dediğim gibi taratın.Reis eve geldim virüs taraması bitmiş ve avast tam 23 tane kötü yazılım bulmuş win 32 trojan isimli çok dikkatimi çekti bilgi sızdıran virüs değil miydi bu?