Sisteme RAM ekleyince format gerekir mi?

İstesenizde RAM'ın hızından fazlasına çıkamazsınız, yani 3000 MHz bir RAM'ı 4000 MHz yapamazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstesenizde RAM'ın hızından fazlasına çıkamazsınız, yani 3000 MHz bir RAM'ı 4000 MHz yapamazsınız.
Bu durumda anakart üreticileri RAM'ler için OC reklamını boşuna yapıyor. :)
369095

4000 yapamaz belki ama RAM'in hızının üstüne çıkılabilir. 3000 MHz olarak satılan bir RAM testlerde 3000 MHz'de stabil olarak çalıştığı için o şekilde satılır. Şartları zorlarsanız 3200 MHz de çalışabilir ama stabil olmayabilir.
Bu durumda anakart üreticileri RAM'ler için OC reklamını boşuna yapıyor. :)
Eki Görüntüle 369095
Neden öyle bir şey olsun ki? 4000 MHz'lik RAM de var? Onlara da destek sunuyor bu anakart.

Kasa çok demode bir tercih daha yeni bir kasa tercih edebilirsen iyi olur. MB511, P350X, H500 olabilir. Monitör ve soğutucu seçimin çok kötü Freesync bir monitör ve en az 120 MM fanlı soğutucu tercih etsen iyi olur. Bu dediklerim için bütçe çıkışmıyorsa anakartı B360 işlemciyi 8400'e düşürebilirsin.

Şartları zorlarsanız 3200 MHz de çalışabilir ama stabil olmayabilir.
Ben de aynı şeyi savunuyorum iyi bir şekilde OC yapılırsa 3000 üzerine çıkılabilir. Bu illa 4000 olur demiyorum. 3200 olur 3400 olur. Demek istediğim OC ile yükselme ihtimali var. Anakart müsait, RAM'ler güçlü ve müsait, neden iyi bir araştırma yapılıp denenmesin?

Neden öyle bir şey olsun ki? 4000 MHZ'lik RAM de var? Onlara da destek sunuyor bu anakart.
Bunu arkadaş yapamaz dediği için söyledim.

Formata gerek yok. Dual-Channel olarakta çalışır ancak yeni taktığın RAM base hızda açılacağı için BIOS'dan frekans hızını 3000'e çekmelisin. Hız ayarını yapmazsan, muhtemelen ikisi de 2133MHz'de çalışmaya başlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı