Sisteme SSD montajı yapma

Nicat Özdemir

Hectopat
Yer
Azerbaycan Bakı
SSD veya HDD modeli
Netac 535s
Anakart
Asus p5qd turbo
Merhaba masaüstü bilgisayarım için AliExpress üzerinden Netac marka SSD sipariş ettim. Fakat aklımda takılı kalan şey YouTube'dan videoları izliyorum görüyorum ki arkadaşlar SSD'yi PC'ye bağlamak için PSU'nun ucuna adaptör sokup öyle bağlantı yapıyorlar şimdi SSD elime ulaştığı zaman bağlantı esnasında SATA kablosunu SSD'ye taktık diyelim normal PSU'dan çıkan SATA güç bağlantısını taksam SSD sorunsuz çalışır mı yoksa illa adaptör mü lazım? Öyle bir çevirici aradım fakat bulamadım linkini paylaşacak var mı eğer zorunluysa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışır, adaptör tarzı bir şeye ihtiyacın yok. SATA ve SATA güç kablosu olmak üzere iki çeşit kabloya ihtiyacın var.

YouTube'dan videoları izliyorum görüyorum ki arkadaşlar SSD'yi PC'ye bağlamak için PSU'nun ucuna adaptör sokup öyle bağlantı yapıyorlar.

O videoyu buraya gönderir misin? Merak ettim.

Boştaki SATA Power kablolarından görseldeki gibi bir tanesi varsa adaptör ya da çevirici almanıza gerek yok. Ancak boştaki giriş 4 pinli ise dönüştürücü almanız gerekir.

satapower.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çalışır, adaptör tarzı bir şeye ihtiyacın yok. SATA ve SATA güç kablosu olmak üzere iki çeşit kabloya ihtiyacın var.

O videoyu buraya gönderir misin? Merak ettim.
2:50
Boştaki SATA Power kablolarından görseldeki gibi bir tanesi varsa adaptör ya da çevirici almanıza gerek yok. Ancak boştaki giriş 4 pinli ise dönüştürücü almanız gerekir.

Eki Görüntüle 1418227
teşekkür ederim bende bunu arıyordum :D

@Nicat Özdemir şimdi kafama oturdu. Eski tip güç ünitelerinden gelen kablolarda genelde SATA güç kablosu tümleşik biçimde gelmiyor, bunun için de molex kablolarından birine SATA güç kablosuna dönüştürücü görevi gören konnektör bağlamak gerekiyor.

Güç kaynağının modeli nedir? Belki kablolarının arasında tümleşik biçimde geliyordur, o durumda da videodakine benzer bir konnektör alman gerekmeyecek.

@Nicat Özdemir şimdi kafama oturdu. Eski tip güç ünitelerinden gelen kablolarda genelde SATA güç kablosu tümleşik biçimde gelmiyor, bunun için de molex kablolarından birine SATA güç kablosuna dönüştürücü görevi gören konnektör bağlamak gerekiyor.

Güç kaynağının modeli nedir? Belki kablolarının arasında tümleşik biçimde geliyordur, o durumda da videodakine benzer bir konnektör alman gerekmeyecek.
Hocam çakma ötesi bir güç kaynağı içinden bu çıkışlar çıkıyor iş görür mü?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-06-13-17-04-11-882_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2022-06-13-17-04-11-882_com.google.android.apps.photos.jpg
    104,4 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_2022-06-13-17-04-16-606_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2022-06-13-17-04-16-606_com.google.android.apps.photos.jpg
    82,4 KB · Görüntüleme: 31

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı