Sisteme trojan mı bulaştı?

• Konuyu başlatan KroX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.303

KroX

Hectopat
Yaklaşık 1 hafta önce Donanım Arşivi YouTube kanalından 'güzel kandırılıyoruz' adlı videosunun açıklama kısmından FSR 2 to FSR 3 modunu indirdim. Modu indirdikten sonra Kaspersky taraması yaptırdım herhangi bir sorun gözükmüyordu modu çalıştırdım çalışıyordu gene bir sıkıntı yoktu. Normalde her gün Kaspersky üstünden tarama açan bir insanım, bugüne kadar modda bir virüs gözükmüyordu. Dün akşam Kaspersky otomatik veritabanları güncellemesi yaptı ve bir anda FSR 2 to FSR 3 dosyasının içinde bir sürü Trojan. Win32.dllhijack. Bdv adlı trojan virüsü olduğunu söyledi bende hemen sildim. Kaspersky false positive vermiş olabilir mi? Bir sıkıntı olur mu?

Ekran görüntüsü 2024-01-12 120057.png

Bu da VirusTotal sonucudur

Ekran görüntüsü 2024-01-12 122032.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 hafta önce Donanım Arşivi YouTube kanalından 'güzel kandırılıyoruz' adlı videosunun açıklama kısmından FSR 2 to FSR 3 modunu indirdim. Modu indirdikten sonra Kaspersky taraması yaptırdım herhangi bir sorun gözükmüyordu modu çalıştırdım çalışıyordu gene bir sıkıntı yoktu. Normalde her gün Kaspersky üstünden tarama açan bir insanım, bugüne kadar modda bir virüs gözükmüyordu. Dün akşam Kaspersky otomatik veritabanları güncellemesi yaptı ve bir anda FSR 2 to FSR 3 dosyasının içinde bir sürü trojan. Win32.dllhijack. Bdv adlı trojan virüsü olduğunu söyledi bende hemen sildim. Kaspersky false positive vermiş olabilir mi? Bir sıkıntı olur mu?

Eki Görüntüle 2082088

Bu da VirusTotal sonucudur.

Eki Görüntüle 2082099

Trojan çok tehlikeli değil fakat yine de trojan remover ve malwerabytesden kökten silebilirsiniz.

Yaklaşık 1 hafta önce Donanım Arşivi YouTube kanalından 'güzel kandırılıyoruz' adlı videosunun açıklama kısmından FSR 2 to FSR 3 modunu indirdim. Modu indirdikten sonra Kaspersky taraması yaptırdım herhangi bir sorun gözükmüyordu modu çalıştırdım çalışıyordu gene bir sıkıntı yoktu. Normalde her gün Kaspersky üstünden tarama açan bir insanım, bugüne kadar modda bir virüs gözükmüyordu. Dün akşam Kaspersky otomatik veritabanları güncellemesi yaptı ve bir anda FSR 2 to FSR 3 dosyasının içinde bir sürü Trojan. Win32.dllhijack. Bdv adlı trojan virüsü olduğunu söyledi bende hemen sildim. Kaspersky false positive vermiş olabilir mi? Bir sıkıntı olur mu?

Eki Görüntüle 2082088

Bu da VirusTotal sonucudur

Eki Görüntüle 2082099
Malwarebytes ile tam tarama yapın ve silin.

Anlaşıldı bilgisayara format atıp şifrelerimi yenileme zamanım gelmiş.Yapcak bişey yok siz çok dikkat edin dostlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı