Sisteme USB takılıyken sistem BIOS'a atıyor

onuryasar355799

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma format attım flash bellekle Windows kurdum kurduktan sonra bilgisayarı otomatik yeniden başlatıyor Windows. Windows kurulu flash bellek bilgisayara takılı olduğu için direkt karşıma Drive, keybords, mouse, Hub gibi secenekler geliyor asagida F1 secenegi var mecbur F1'e tiklamak zorunda kalıyorum o da BIOS'a atiyor. USB bellek çıkarmadan bilgisayari acamiyorum. Baska flash bellekle denedim Windows yuklu olmayan flash bellek BIOS'a atmiyor. Format icin Windows yuklu flash bellek BIOS'a atiyor. Kısaca bilgisayari kapatip actigimda yeniden baslattigimda USB bellegim takiliysa F1 menüsune zorluyor o da BIOS'a yonlendiriyor. Bilen arkadaşlar açıklayıcı ve sıralı bir şekilde anlatabilir mi çok bilgim yok detayli yazarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS üzerinden Boot Priority yerinden seçip deneyin. UEFI sistemlerde Boot Manager ilk sıraya alınması gerekiyor.

Flash bellekteki Windows kurulumu bozulmuş olabilir ve onu boot edemediği için yapıyor olabilir. BIOS'tan SSD/HDD yi 1. sıraya alın.

M.2 SSD ilk sirada flash 2. sirada zaten format atarken 2.secenekte USB bellek.

BIOS üzerinden boot priority yerinden seçip deneyin. UEFI sistemlerde boot Manager ilk sıraya alınması gerekiyor.

Hocam dediginizi hiç anlamadim pek bilgim yok daha aciklayici bir sekilde nereye girip ne yapmam gerektigini soyleyebilir misiniz acaba?

Dediğim gibi UEFI sistemlerde Boot Manager ilk sıraya alınması gerekiyor. Disk falan değil. Boot Manager olmadan Boot olmaz. Boot Manager yoksa kurulum da hatalı olabilir.

Flash bellekteki Windows kurulumu bozulmuş olabilir ve onu boot edemediği için yapıyor olabilir. BIOS'tan SSD/HDD yi 1. sıraya alın.

Bu arada Windows kuruluyor BIOS'a atiyor demistim cikamadigim icin BIOS'tan flashi cikariyom yeniden baslatiyom Windows kuruluyor internet baglantisi falan varsa secin diyor ama duzgun kuruluyor mu Windows bilemiyorum.

Yardımcı olabilir.

Dediğim gibi UEFI sistemlerde Boot Manager ilk sıraya alınması gerekiyor. Disk falan değil. Boot Manager olmadan Boot olmaz. Boot Manager yoksa kurulum da hatalı olabilir.

Fotograf yukluyorum gorselden gorebilirsiniz

Dosya Ekleri

• 20230221_230535.jpg
    20230221_230535.jpg
    216,2 KB · Görüntüleme: 51
  • 20230221_230550.jpg
    20230221_230550.jpg
    261,6 KB · Görüntüleme: 42
Tamamdır hocam. PC açılırken USB olmadan sürekli F8 yapıp deneyin. Buradan da Boot Manager'i ilk sıraya alıp deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı