Sisteme virüs bulaştı

Brevata

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün sabah internetten bir dosya indirmeye çalışırken bilgisayarım virüs kaptı, normalde bilgisayarım iyidir fakat işlemci sıcaklığı oyunda %100'ü görüyor (önceden olmuyordu) Görev Yöneticisi'nden işlemci kullanımına bakmaya çalıştığım zaman kullanımı geri düşüyor Görev Yöneticisi'ni kapattığım anda işlemci kullanımı yine %100 oluyor fan sesi artıyor PC'ye 1 defa USB'siz format attım (Windows 11) fakat tatmin olmadım 1 defa da USB'li format attım ilk başta sorun yoktu kurulum vs. yaptım Valorant indirip oynuyordum normalde hiç olmazdı fakat oyundan internet sebebiyle atmaya falan başladı en sonunda oyundan komple attı ardından Windows kendi kendine yerel disk D açtı ardından PC siyah ekran oldu gitti geldi falan yerel disk D geri gitti. Neyse yine anladım ki virüs gitmemiş nasıl bir virüs bu anlamadım kurtulmanın bir yolu yok mu PC'yi daha yeni aldım sayılır hemen bozulsun istemiyorum.

Virüs ve malware temizliği yapın. Eğer çözüm olmazsa temiz kurulum yapın.

Hocam USB'li format atarken bütün diskleri temizlediniz mi? Kısaca temiz kurulum yaptınız mı?

Hocam USB'li format atarken bütün diskleri temizlediniz mi? Kısaca temiz kurulum yaptınız mı?

Evet tüm diskleri temizledim fakat yine de virüsten kurtulamadim acaba USB'ye virüs bulaşmış olabilir mi ISO dosyasını virüslü PC'den indirdim çünkü.

Evet tüm diskleri temizledim fakat yine de virüsten kurtulamadim acaba USB'ye virüs bulaşmış olabilir mi ISO dosyasını virüslü PC'den indirdim çünkü.

Hocam düşük bir ihtimal ama mümkün. En temizi virüssüz bir bilgisayarda Windows'un kendi sitesini kullanarak sıfırdan bir format USB'si oluşturun. Sonra temiz kurulum yapın.

USB'yi biçimlendirmeyi unutmayın.

ki virüs gitmemiş
Format atmadan önce Virüs ve Malbarates taraması yapınız ve Sistem'inize bağlı başka Ağ bileşeni var ise iletişimini kesiniz.Ayrıca Disk bölümü,harici başka cihaz bağlı ise çıkarınız ve onları da taratmadan Sisteme bağlamayınız.Yeni kurulumda tüm Sistem Driverlerinin kurulu olduğundan emin olunuz.Sistemi bir live Linux sürümü ile tarama yapabilirsiniz.Bunlar da olmaz ise Format atınız.

Son düzenleme:
Temiz bir format atmadan önce Malwarebytes'ı denemelisiniz. Sorun çözülmediği takdirde temiz bir format atmayı tercih edebilirsiniz.

Görev yöneticisinde bahsettiğin sıcaklık işlemci kullanımı değil mi? İşlemci diyerek baktığın GPU olabilir mi? Oyundan çıktıktan sonra kullanımların düşmesi olağan şeylerdir. Öncelikle eset veya kaspersky indirin ve virüs taraması yapın. Eğer bir şey çıkmazsa Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum bu linkteki adımlarla tekrar kurulum USB'si hazırlayın. Hatta kurulum USB'sini biçimlendirim içi sıfır olsun. Tüm diskleri biçimlendirmeyi unutmayın format atarken. Anlamadığım şey yeni disk oluşması sonra silinmesi vs. Mantıklı gelen şey, bence siz HDD'yi 2'ye böldünüz. Sonra windows update yaparken disk görünmemiş olabilir. Şimdi bakın belki geri gelmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…