Sisteme virüs girdi

Berke12345

Decapat
Daha fazla  
Instagram'dan BTC ile ilgili postlar ve storyler atmaya basladiginda fark ettim, dun gece crackli bir dosya indirecektim ve onaylanmayan diye bir dosya daha vardi silmeye çalistim fakat Chrome uzerinde calisiyor dedi Chrome kapatip silmeyi denedim eski konumunda degil dedi. Ondan sonra Kaspersky kurup tam tarama baslattim ama 450k dosyaya geldiginde %1'di neyse dedim uyudum. Ayni ağa bagli farkli bir bilgisayardan Kaspersky'den ağa saldiri yapildi ve bunu kurtardim gibi bildirimler geldi simdi Avast Kaspersky ve Malwarebytes da bir şey cikmadi. Hala PC'de midir? Formatla duzelir mi? Modeme veya ağdaki diger cihazlara zarar gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Instagram'dan BTC ile ilgili postlar ve storyler atmaya basladiginda fark ettim, dun gece crackli bir dosya indirecektim ve onaylanmayan diye bir dosya daha vardi silmeye çalistim fakat Chrome uzerinde calisiyor dedi Chrome kapatip silmeyi denedim eski konumunda degil dedi. Ondan sonra Kaspersky kurup tam tarama baslattim ama 450k dosyaya geldiginde %1'di neyse dedim uyudum. Ayni ağa bagli farkli bir bilgisayardan Kaspersky'den ağa saldiri yapildi ve bunu kurtardim gibi bildirimler geldi simdi Avast Kaspersky ve Malwarebytes da bir şey cikmadi. Hala PC'de midir? Formatla duzelir mi? Modeme veya ağdaki diger cihazlara zarar gelir mi?
Formatla düzelir ama formatı en son dene bence. Birde aynısını güvenli modda yap.

Kaspersky ve Kaspersky rootkit kur tam tarama yap, sonrasında garantiye almak için bir de BitDefender ile dene. Saldıran kişi büyük ihtimal hesaplarını ele geçirmiş, düzeltmeye Instagram hesabından başlayabilirsin, şifreni değiştir ve hesaba 2AD koy.

Bu yazılımlar ile bilgisayarı tarayın.

Önce ağa saldırıp sonra ağa bağlı diğer cihazlara saldirmasindan supheliyim böyle bişey olabilir mi ve nasil engellerim?

Önce ağa saldırıp sonra ağa bağlı diğer cihazlara saldirmasindan supheliyim böyle bir şey olabilir mi ve nasıl engellerim?

Her virüs ağa saldırmaz. Ağdaki cihazlara yayılma durumu en çok fidye yazılımlarında oluyor. Güvenlik duvarı ya da güvenlik duvarı içeren bir Anti-Virüs yazılımı kullanırsanız sıkıntı olmaz.

ESET Internet Security bu durumları önlemede çok başarılı. Bir de onla taratın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı