Sisteme virüs mü bulaştı?

581710

Centipat
Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba. Dün dayım USB belleğime yeni şarkılar yükler misin dedi. Bende USB belleği taktım ve taktıktan sol altta Windows Defender mesajı geldi: "cihaz tehlikede olabilir" gibi bir şeyler işte. Ondan sonra simgeye tıkladığımda çarpı işaretleriyle sürekli yenilenen "worm/vbs", "worm/win32" gibi dosyalar gördüm adı üstünde "worm" (solucan) diye direkt çıkarttım USB belleği ve Windows Defender üzerinden kaldıra bastım. Şu anda da geçmişte işlem tamamlanamadı falan diyor. Yardım edin. Cihazım tehlike altında mı şu an? Ayarlar üzerinden sıfırlayayim mi?

Flashı takıp Windows Defender ile taratın. Virüsleri sildikten sonra Windows Defender üzerinden tam taramayı çalıştırın.

Bence bir şeyler olmuş hocam flashı çıkartıp Malwarebytes ile bir tam tarama yapın.

Çok komik hocam

Zaten Defender yakalamış Defender uzerinden tam sistem taraması yap için rahat değilse.

Hocam yaptım bir sıkıntı yok diyor. Hocam alttaki fotoyu diyorsunuz değil mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-02-15 204742.png
    58,5 KB · Görüntüleme: 68
Bir tane autorun.inf dosyası var. Onu siz mi eklediniz? Siz eklemediyseniz virüs olabilir. Siz eklediyseniz sorun yok.

Önce kaspersky ile tam tarama yaptırın bir şey bulamazsa görev yöneticisinden cpu yada herhangi bir şeyi aşırı kullanan bir şey var ise ekran görüntüsünü atınız.

Kaspersky kullansaydınız böyle olmazdı. Kaspersky usb'yi taktığı an tarıyor.

Önce Kaspersky ile tam tarama yaptırın bir şey bulamazsa Görev Yöneticisi'nden CPU'ya da herhangi bir şeyi aşırı kullanan bir şey var ise ekran görüntüsünü atınız.

Hocam Kaspersky nasıl yükleyeceğim bir link verir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…