Sistemi açarken anlık olarak fanlar dönüyor ve kapanıyor

Meiyo Senshi

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
12
Herkese merhaba, 23 Mart tarihinde İtopya airport AVM mağazasından hazır sistem bir bilgisayar aldım. 8 Nisan tarihinde YouTube'da gezinirken bilgisayar aniden kapandı. Tekrar açmaya çalıştığım da ise sadece kasanın ışıkları anlık olarak yandı ve anlık olarak fanlar döndü ve durdu. Tekrar açmaya çalıştığım da ise herhangi bir hareket gözlemlemedim. Güç soketini çıkarıp taktığımda yine aynı şekilde bir seferliğine ışıklar ve fanlar anlık olarak çalıştı. Aynı gün içerisinde servise götürdüm ve bana anakartta problem olduğunu söylediler. 16 gün içerisinde nasıl böyle bir şeyin mümkün olabileceğini sorguladığımda "elektronik parça, bozulabilir" cevabını aldım. Her neyse parçayı servise verdim ve beklemeye başladım. 18 Nisan tarihinde parçanın servisten geldiğini ve BIOS'un güncellendiğini söylediler. Gönderilen servis firması " servis point" bu arada. Bugün montajı yaptım ve çalışmasını bekledim fakat yine aynı sorunla karşılaştım. Yarın tekrar servise gitmeyi düşünüyorum. Fakat şöyle bir durum var bunun sebebi ne olabilir? Öncesinde edinebildiğim tüm bilgileri varsa çözüm önerilerini denemek istiyorum.

Anakart: ASUS Prime H610M-K 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX.

Aldığım sistem bu arkadaşlar.
Karşılaştığım sorunun videosu.
 
PSU arızası ihtimali yüksek, kısa devre durumunda da bunu yapabilir, önce kablolama kontrol edilip farklı bir PSU ile denenmeli.

Servise götürdüğümde PSU'yu kontrol ettiler ve herhangi bir problem olmadığını belirttiler. Bende PSU'dan şüphelenmiştim fakat sorun olmadığını belirttiler. Ama dediğiniz gibi tekrardan kontrol edilmesi gerekiyor her şeyin çünkü servise gram güvenim yok.
 
Anakart güç kaynağı bağlantıları: ATX güç kaynağınızın anakartın ana güç konnektörüne (24 pinli) ve işlemci güç konnektörüne (4+4 pinli veya 8 pinli) sağlam bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
 
Anakart güç kaynağı bağlantıları: ATX güç kaynağınızın anakartın ana güç konnektörüne (24 pinli) ve işlemci güç konnektörüne (4+4 pinli veya 8 pinli) sağlam bir şekilde takılı olduğundan emin olun.
Bağlantıları kontrol etmiştim bugün montajı yaparken fakat herhangi bir problem göremedim.
Resimde boşta olan bağlantı reset butonuna ait. Deneme amaçlı çıkarmıştım.
FB4D3C42-5668-4D46-8264-6716B14D45CF.jpg
 
Kendiniz test etmek istiyorsanız, ekran kartının güç girişini, CPU güç girişini, fanların güç bağlantılarını çıkarıp, yani sadece 24 pin soketi takılıyken start deneyeceksiniz, açılmazsa PSU veya anakarta sorun vardır.

Açılırsa bu kabloları tek tek takıp sistemi deneyeceksiniz, çalışmadığı yer hangi kabloya denk geldiyse sorun oradadır.
 

Geri
Yukarı