Sistemi Vatan Bilgisayar'da toplatmalı mıyım yoksa kendim mi toplamalıyım?

Bütçe
25000

atkaksoy501

Picopat
Merhabalar. Yakın zamanda yeni bir bilgisayar alacağım. Fiyatı yaklaşık 25000 TL civarında olacak bu bilgisayarımı Vatan Bilgisayar Ankara söğütözü mağazasından almayı düşünüyorum. Fiyatı biraz yüksek parçalar içerdiğinden dolayı kendim toplarken acaba bir yerine bir şey yapar mıyım çizer kırar çatlatır mıyım diye korkuyorum. Çünkü öyle olursa garanti dışı kalacağını düşünüyorum kullanıcı hatasından dolayı.

Ancak eğer bu bilgisayarı ben Vatan Bilgisayar'ın kendi mağazasında çalışanlarına toplatırsam eğer böyle bir sorun yaşar mıyım? Yani ola ki eğer toplayan eleman da bir hata ile parçayı kullanılamaz hale getirse parçanın yenisi veriliyordur herhalde değil mi benim hatam değil sonuçta. İşin kısası bilgisayarımı kendim mi toplamalıyım yoksa mağazada mı toplatmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Vatan Bilgisayar'da şöyle bir durum söz konusu bu adamlar iade edilmiş tamir görmüş servise gitmiş ürünleri kutularına koyup sıfır diye raflarda satıyorlar şikayet varda ki duruma bakarsan şikayetlerin büyük bir kısmı hep bunun ile ilgili benim sana tavsiyem aldığın her ürünün orada kutusunu açıp bak garanti belgesi var mı jelatinler üzerinde mi yani daha önce ürün acılmış mı acılmamış mı bunu bir gözlemle eğer kutu içeriğinde şüpheli bir şey sezdiysen garanti belgesi çıkmayabilir jelatinleri açılmış olabilir hemen orada müdahale et.

Bilgisayarının parçalarını kendi başına kullanamayacağına göre kendi ellerinle birleştirmen garanti dışı bırakmaz. Yine de bu işlerle aranız pek yoksa bilen birine yaptırmanız daha doğru olur.
daha önce hiç toplamadım ama çok kez sistem toplama rehberlerini izledim film niyetine :D benim en büyük korkum mesela çok basitinden diyelim ki ekran kartını yerleştirirken soketini kaydırdım ve çizdim,çatlattım vs. bundan dolayı da kart kullanılamaz hale gelirse o zaman ne olacak?
Vatan Bilgisayar'da şöyle bir durum söz konusu bu adamlar iade edilmiş tamir görmüş servise gitmiş ürünleri kutularına koyup sıfır diye raflarda satıyorlar şikayet varda ki duruma bakarsan şikayetlerin büyük bir kısmı hep bunun ile ilgili benim sana tavsiyem aldığın her ürünün orada kutusunu açıp bak garanti belgesi var mı jelatinler üzerinde mi yani daha önce ürün acılmış mı acılmamış mı bunu bir gözlemle eğer kutu içeriğinde şüpheli bir şey sezdiysen garanti belgesi çıkmayabilir jelatinleri açılmış olabilir hemen orada müdahale et.
tabiki hocam çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Ek para verip tanıdığın birisine de toplatabilirsin. Parçaları Vatan'dan almazsan da ek parayla toplamazlar, belki çalışan mesai dışı ek ücretle toplar. Ama sırf onun için de kazık yeme.
parçaları vatandan alacağım orası kesin

Montaj ve kurulum işlemlerini bedava yapıyorlar diye hatırlıyorum. Ben alırken parçaların listesini tek tek söyledim ve birkaç saat sonra geldiğimde sistem Windows kurulumu dahil hazırdı. Bence sen de öyle yap. İçine sinmezse başında beklersin ve montajı izlersin, parçalara bakarsın.

Vatan bilgisayardan almanızı tavsiye etmem. Vatan harici bir yerden toplasanız eminim 20-21 bine filan gelir. Fiyatlar bildiğiniz kazık. Teknoloji marketi zincirlerinin tamamında fiyatlar bu şekilde.
hocam evet farkındayım ancak hem muhattabımın tek yer olması hem de vade farksız taksit yapmasından dolayı tercihimdir
Montaj ve kurulum işlemlerini bedava yapıyorlar diye hatırlıyorum. Ben alırken parçaların listesini tek tek söyledim ve birkaç saat sonra geldiğimde sistem Windows kurulumu dahil hazırdı. Bence sen de öyle yap. İçine sinmezse başında beklersin ve montajı izlersin, parçalara bakarsın.
kesinlikle başında bekleyeceğim zaten başında bekletmezlerse olmaz :)

Hocam zamaninda ben de arkadasim da vatandan pc toplamistik , benim ekran karti patlak cikmisti arkadasin da psu. Ikimiz de 1 ay ugrastik vatan pc guvenimi kaybetti , ama piyasadaki cogu firma gozumuz gormeden hazirlayip gonderiyor hazir sistemleri. Arkadaslarin yukarda dedikleri gibi sorunlu urunleri sifir diye kutusuna koyup satiyolar. Sinerji nin memnuniyet orani biraz daha yuksek gibi ama alisveris yapmadim. Teknoloji kesinlikle şans işi , şimdiden bol şanslar olsun.

Hocam zamaninda ben de arkadasim da vatandan pc toplamistik , benim ekran karti patlak cikmisti arkadasin da psu. Ikimiz de 1 ay ugrastik vatan pc guvenimi kaybetti , ama piyasadaki cogu firma gozumuz gormeden hazirlayip gonderiyor hazir sistemleri. Arkadaslarin yukarda dedikleri gibi sorunlu urunleri sifir diye kutusuna koyup satiyolar. Sinerji nin memnuniyet orani biraz daha yuksek gibi ama alisveris yapmadim. Teknoloji kesinlikle şans işi , şimdiden bol şanslar olsun.
anladım hocam üzüldüm böyle bir sorun yaşamanıza umarım benim başıma gelmez teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı