Sistemi Yeniden Başlatınca Siyah Ekranda Kalıyor

ÖMER OSMAN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar masaüstü bilgisayarım topladığımdan bu yana restart tuşuna bastığımda veya Windows restart atmaya çalıştığında siyah ekrana düşüyor. Kasadaki fanlar ve diğer aksamlar çalışıyor ama güç düğmesinden kapatıp başlatmadıkça açılmıyor. Baktığım diğer sitelerde olayın PSU veya Windows'tan kaynaklı gerçekleştiğini gördüm. Ama sorun bunlardan kaynaklanmıyor çünkü 3 kere PSU değiştirdim ve eskiden Win7 sürümü yüklüyken Win10 yükselttim. Ayrıca kasanın bakımını düzenli olarak yapıyorum. Sorunun çözümünü nedir acaba? Teşekkürler.

Not: Sorunun BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum. Fakat herhangi bir bilgi bulamadım.
MSI Z87 G45 Gaming anakart kullanmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende de buna benzer bir sorun var ancak aynısı mı bilmiyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda açılış ekranı geliyor ve sonrasında monitörde ''no signal'' yazıyor. Ardında bilgisayar çalışmasına rağmen ekran siyah kalıyor. Bu durum aynı şekilde restart attığım zaman da oluyor. Kendimce bir çözüm buldum. Bilgisayar açılırken ''delete tuşu'' ile bios ayarlarına giriyorum. Hiçbir değişiklik yapmadan ''save and restart'' a basıyorum ve normal bir şekilde açılıyor bilgisayar. Eğer sen de hiç açamıyorsan bir deneyebilirsin.
Bende de buna benzer bir sorun var ancak aynısı mı bilmiyorum. Bilgisayarı ilk açtığımda açılış ekranı geliyor ve sonrasında monitörde ''no signal'' yazıyor. Ardında bilgisayar çalışmasına rağmen ekran siyah kalıyor. Bu durum aynı şekilde restart attığım zaman da oluyor. Kendimce bir çözüm buldum. Bilgisayar açılırken ''delete tuşu'' ile bios ayarlarına giriyorum. Hiçbir değişiklik yapmadan ''save and restart'' a basıyorum ve normal bir şekilde açılıyor bilgisayar. Eğer sen de hiç açamıyorsan bir deneyebilirsin.

Çözüm
BIOS'a erişebiliyorsanız BIOS sürümünü en güncel sürüme güncelleyin. Bugün monitörümde yaşadığım BIOS'un ve Windows açılana kadar gelen her yerin siyah ekran olma sorununu bu şekilde çözdüm.

Bios um en son sürümde zaten biostan bile kaydet sıfırla yaptığımda sonuç aynı oluyor
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Bios güncellemesini yaparken bios updateyi seçiyordum. İnternette bi kaynakta bios+me güncellemesini yapmak gerektiğini gördüm. Biosda bios ve me güncelle seçeneği vardı normal bios günceller gibi güncelledim ve sorunum çözülmüş oldu. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarada teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı