Sistemim Uygulaması Çıktı!

Sistemim Uygulaması Nedir?​

Sistemim uygulaması kullandığınız cihazın özelliklerinin bir kısmını göstermektedir. Bu tarz uygulamalar çok olduğu için bende ücretsiz ve Türkçe bir uygulama yapmak istedim. Uygulamanın özellikleri şunlardır;
  1. İşletim sisteminizi ve yapım sürümünü gösterir.
  2. Bilgisayar adınızı gösterir.
  3. Cihaz dilini gösterir.
  4. İşlemci modelini gösterir ve üstüne tıklayarak modeli kopyalamanızı sağlar. Böylece hızlıca kopyala yapıştır yapılabilir.
  5. Cihazınızda bulunan RAM'in ne kadar boyutu olduğunu gösterir.
  6. MAC Adresinizi gösterir.
  7. Cihazınızda bulunan işlemcinizin hızını gösterir.
  8. Daha tam olarak doğru davranmayan bir özellik olan Windows'un etkin olup olmadığını gösteren bir özellik.
  9. Beta sürümünde olan özelliklerde mevcuttur.

Ayarlar Menüsü ve RAM Tasarrufu​

Ayarlar kısmında isterseniz işlemcinizin bilgisini gizleyebilir, RAM Tasarrufu modunu açarak uygulamanın RAM'inizden az alan kullanmasını sağlayabilirsiniz. fTPM bilgisi ise Windows tarafından gizlenmiştir. Benim bilgisayarımda TPM 2.0 var ancak bunu Windows 8.1 ve üzeri işletim sistemlerinde gösteremiyoruz.
1628069834825.png

Dil Desteği​

Uygulamanın ilk sürümleri sadece Türkçe dilini desteklemektedir. Gelecek tarihlerde İngilizce ve ileride Rusça eklenecektir.

Desteklenen İşletim Sistemleri​

Uygulamanın düzgün davrandığı ve desteklediği işletim sistemleri Windows Vista ve üstüdür. Daha alındaki Windows sürümlerinde düzgün davranamayabilir veya açılamayabilir. En sorunsuz çalışabildiği Windows sürümleri ise Windows 8.1, Windows 10'dur.

Öneriler ve Güncelleme Sistemi​

Öneriler​

Uygulamaya henüz eklenmemiş ancak üstünde çalışılan bir özellik ise öneri sistemidir. Bu öneri sistemi sizin işlemci bilginize göre size önerilerde bulunabilir. Bunun için aktif bir internet bağlantısı gerekir. Bu özellik varsayılan olarak açık gelir. Ayarlar menüsünden bunu kapatabilirsiniz.

Güncelleme​

Uygulamanın içerisinde "Güncellemeleri Kontrol Et" şeklinde bir buton vardır. Bu butona tıklayarak güncellemeleri kontrol edebilirsiniz. Dilerseniz ayarlar menüsünden kontrol edebilirsiniz. Yeni sürüm geldiğinde yeni sürümün olduğu makaleyi görebilir veya direk olarak sitemizden indirebilirsiniz. Gelecek güncellemede uygulama açılırken otomatik olarak güncelleme kontrol edilebilir olacak ve ayarlardan otomatik güncelleme kapatılabilecek.

Güncellemeyi Kurmak​

Güncellemeyi kurmak için güncellemenin olduğu makalede bulunacak olan "Sürümi İndir" butonuna basın ve inen setup (kurulum) dosyasını çalıştırın. Daha sonrasında normal kurulum yapar gibi kurun. Eğer hata verirse eski sürümü kaldırıp tekrar kurabilirsiniz. Ancak hata vermezse normal kurulum yapar gibi kurun.

Yeni Özellikler​

Uygulamanın içerisinde "Yeni Özellik" yazan yerleri görebilirsiniz. Bu özellikler gelecek tarihlerde gelecek özelliklerin habercisidir. Yeni gelecek özellikler, özellik gelmeden 1 hafta içinde belli olur.
1628070330372.png

Uygulamanın Logosu ve İkonları​

Uygulamanın Logosu​

app_sistemim.png

Uygulamanın Setup (Kurulum) Logosu​

setup_sistemim.png

Uygulamanın logosu ve ikonları @19456 tarafından yapılmıştır. Kendisine buradan teşekkür ederim. Ellerine sağlık çok güzel yapmış.

Uygulamamızın İçerisinden Görüntüler​

1628070564054.png


1628070582020.png


1628070595548.png
1628070642124.png


1628070660284.png

1628070696467.png

Uygulamanın Destek ve Güncelleme Sayfası Yakında Hazır​

Teknoloji haber sitemde yakında destek ve güncelleme sayfası açılacak. Açılana kadar bu tür makalelerimde indirme bağlantısı olacak. Son olarak şunu belirtmem gerekir, destek ve güncelleme sayfası açıldığı zaman bile yamaları ve yama notlarını buraya ekleyeceğim. Aynı indirme bağlantısı yine burada olacak.

Sistemim Uygulamasını İndirin​

UYARI: VirusTotal Setup dosyasında virüs buldu ancak neredeyse adı bile olmayan anti-virüslerden. Bulma sebebi ise tahminimce setup yaparken uygulama kurmasıdır.
UYARI: VirusTotal ana uygulamada sadece 3 tane virüs buldu ve hiç bilmediğimiz anti-virüslerden. Bulma sebebi ise CPU adı ve CPU hızına erişim sağlamaktır.
Setup VirusTotal: VirusTotal
Uygulama VirusTotal: VirusTotal
Lütfen VirusTotal Uyarılarımı Okuyun.

Öneriniz ve Geribildirimleriniz Çok Önemli

Öneride bulunduğunuz zaman veya geribildirim yaptığınız zaman uygulamada olan hatalar düzeltilir ve önerdiğiniz şey eklenebilir.
 
Son düzenleme:
Geri bildirimim: (Ekran görüntülerine göre.)
  • Yazılar çok sıkışık.
  • İşletim sistemi ve mimari desteği verilmemiş.
  • Sağ üst kısımda Windows logosu aşırı büyük, logo daha küçük yapılıp farklı fonksiyonlara sahip butonlar getirilebilirmiş.
  • Dosya.co gibi upload siteleri kullanmasaydın keşke. Google Drive, Microsoft OneDrive, MediaFire var.
 
Güzel olmuş.
Bu arada RAM tasarrufu ne kadar işe yarar?
Bilgisayardan bilgisayara değişir. Düşük donanımlı bilgisayarlarda RAM tasarrufu çok işe yararken orta donanım ve yüksek donanımlarda sadece 2MB veya 4MB değişebiliyor.
 

Geri
Yukarı