Sistemim ve Sistem Gereksinimleri Hakkında

007 Jets

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben sistemimi toplayalı 2 ay oldu fakat görüşlerinizi almayı unuttum :) Ayrıca bir kaç tane de sorum var.
  • Core i5 4690
  • Powercolor R9 290X PCS+
  • MSI Z97 Gaming 3
  • G-Skill Ripjawsx (4X2) 1866Mhz 8GB RAM
  • 120GB EVO SSD
  • 1TB Cavier Blue HDD
  • HAF 912 PLUS 750W
  • Windows 8.1 Pro
1) Sistem bir bütün olarak nasıl ?
2) Oyunlar söz konusu olduğunda ekran kartıma güveniyorum ancak anlamadığım bir şey var. Benim işlemcim güçlü müdür? Çünkü bazı oyunlar önerilen sistem gereksinimlerine sadece Core i7 yazıyor ama benimki i5 olduğundan CYRI gibi sitelerde önerileni geçemiyor.
3) 8GB RAM bu sisteme biraz az belki ama ne kadar daha oyunlarda Ultra ayarlarda oynatmaya yeter? (Şuan ki oyunlar en fazla 4-5 GB RAM harcadığını ölçtüm)
4) MSI Gaming 3 biraz giriş seviyesi gibi ama oyunlarda Max performans için yeterli gibi sizce de öyle mi?
5) Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve bir gün "Render" yapmam gerekse bu PC beni idare eder mi?
6) Bazı oyunlar sistem gereksinimleri düşük olmasına rağmen kötü çalışabiliyor bazı oyunlar ise sistem gereksinimleri çok çok yüksek olmasına rağmen çok iyi çalışıyor. Ben bunu anlamıyorum. Neye göre sistem gereksinimi yazıyor bu yapımcılar?
7) Oyunlara neden 30 , 60 gibi FPS kilidi konuyor? :(

Teşekkür ederim şimdiden :)

Sen önce sistemin resmini at.
  1. Sistem güzel.
  2. Sorun olmaz. Onlar biraz abartılarak yazılıyor.
  3. 4 gb bile yeterliyken 8 haydi haydi yeter.
  4. Msi gaming 3 Gaming serisinde giriş seviyesi yoksa orta seviye bir kart ve performans konusunda sana engel olmaz.
  5. Render yapsam bile çok rahat kaldırır.
  6. Oyun tam optimize değildir.
  7. Oyunda belli akıcılık olsun diye kilit var.

1) Oldukça iyi bir sistem olmuş. Verdiğiniz paraya değmiş emin olun.
2) İşlemciniz de oldukça iyi merak etmeyin. CYRI'da önerileni geçmeyebilir ama size istediğiniz performansı verecektir.
3) 8 GB ram size uzun yıllar yetecektir.
4) OC yapmayacaksınız anakartın oyun performansına bir etkisi olmayacaktır. Ekran kartınızın pci-e x16 slotuna takılı olduğundan emin olun yeter.
5) Ekran kartına yüklenen programlarda sorun olmayacaktır fakat i5 renderda i7 kadar performans vermeyecektir.
7) Oyunlardan çok monitörünüzün hertz değeri fps'yi sabitler. Oyunun kendisinde varsa akıcılık daha düzgün olsun diye vardır.

Sen önce sistemin resmini at.
  1. Sistem güzel.
  2. Sorun olmaz. Onlar biraz abartılarak yazılıyor.
  3. 4 gb bile yeterliyken 8 haydi haydi yeter.
  4. Msi gaming 3 Gaming serisinde giriş seviyesi yoksa orta seviye bir kart ve performans konusunda sana engel olmaz.
  5. Render yapsam bile çok rahat kaldırır.
  6. Oyun tam optimize değildir.
  7. Oyunda belli akıcılık olsun diye kilit var.
1) Oldukça iyi bir sistem olmuş. Verdiğiniz paraya değmiş emin olun.
2) İşlemciniz de oldukça iyi merak etmeyin. CYRI'da önerileni geçmeyebilir ama size istediğiniz performansı verecektir.
3) 8 GB ram size uzun yıllar yetecektir.
4) OC yapmayacaksınız anakartın oyun performansına bir etkisi olmayacaktır. Ekran kartınızın pci-e x16 slotuna takılı olduğundan emin olun yeter.
5) Ekran kartına yüklenen programlarda sorun olmayacaktır fakat i5 renderda i7 kadar performans vermeyecektir.
7) Oyunlardan çok monitörünüzün hertz değeri fps'yi sabitler. Oyunun kendisinde varsa akıcılık daha düzgün olsun diye vardır.

Teşekkürler :) daha çok yorum beklemedeyim :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı