Sistemimizde bir sorun yoksa BIOS güncellemesi yapılmalı mı?

Makaleler
7
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olsun olmasın güncel tutmak bana göre her zaman iyidir. BIOS'umu güncellemeden önce siyah ekran alıyor her açıp kapatmada WİFİ ile sorun yaşıyordum. Güncelledikten sonra çözüldü tabi. Sistemin sağlığı için şart bence.
Sorun olsun olmasın güncel tutmak bana göre her zaman iyidir. BIOS'umu güncellemeden önce siyah ekran alıyor her açıp kapatmada WİFİ ile sorun yaşıyordum. Güncelledikten sonra çözüldü tabi. Sistemin sağlığı için şart bence.
Tabi anakarta uygun BİOS dosyasını bulmak çok önemli.

Şimdi burada yer alan Gigabyte B450M S2H modelinden örnek vererek ilerleyeceğim.

Bence Beta sürüm olmadığı sürece bir sorun olmasa gerek. Örneğin F51'den F60e sürümüne geçen kullanıcılar geri F51 sürümüne dönmek istiyorlar. Peki neden? Çünkü daha geliştirilme aşamasında olan ve tamamen stabil olmayan bir BIOS sürümüdür kendisi. Fakat gidip F40 gibi kaç yıl öncesinin BIOS sürümünü kullanan kullanıcılar kesinlikle güncelleştirmeli.

Mesela aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere F52 sürümüne kadar birçok hata giderilmiş. Şimdi bu hataları gidince sistem stabilleşiyor ve daha iyi bir hal alıyor haksız mıyım? Sonunda rakam yerine harf barındıran (F51e gibi) sürümler haricindeki sürümlere gönül rahatlığı ile geçiş yapabilirsiniz.

1608476464396.png

Aklınızda takılan başka sorular var ise elimden geldiğince ve dilim döndüğünce açıklamaya hazırım. 😉

Evet ben de bunu belirttim ya. Bahsi geçen F60e sürümlü BIOS birçok kullanıcıyı geri F51 sürümüne yöneltti fakat daha eski sürümdekiler de F51 sürümüne yöneldi. Yani anlayacağınız sonunda harfi içermiyorsa geçin gitsin. Ek olarak işlemcisi güncel olup BIOS sürümü eski olanlar ne yapıyor? Eski bir işlemci varsa takıp güncelliyorlar ya da önceden bir USB belleğe atıp güncelliyorlar. Yani güncellik önemli ama her sürüm için değil bunu ben de kabul ediyorum. Yine tekrar edeyim sorunuz oldukça ben buradayım. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı