Sistemin Boot ışığından sonra VGA ışığı yanmaya başladı

II. inSTUnBULL

Femtopat
Daha fazla  
Olay şöyle: Sistemin BIOS'unu guncellerken oldu. Flashback özelliğinden faydalandım anakartın. Q-flash'a bastığım zaman hiçbir ışık yanmadı(sadece sistem anlık çalışıp durdu). Sonrasında emin olmak için yeniden yaptım(yine aynı şey oldu). Sonrasında artık bir şey yaparsam sıkıntı çıkabileceğini düşündüm ve biraz bekledim(5-6dk). Sonrasında flash belleği çıkardım ve sistemi çalıştırdım. Boot ışığı yandı. Sonrasında başka bir forum sitesinden konu açıp öneri aldım. PSU'yu prizden çıkardım kasanın düğmesine basılı tutarak elektriği boşalttım. CLR_CMOS pinlerine tornavida deydirdim. Prizi geri taktım sistemi açtım ve boot ışığı söndü lakin bu sefer de VGA ışığı yanıyor. Şu anda da bu durumdayım, aranızda yardımcı olabilecek var mı?
Yeni bilgi: Bios doğrudan belleğe aktarıldı

USB belleği nasıl formatladın? Belleği doğru yuvaya taktığına ve BIOS versiyonunun doğru olduğuna emin misin?
Biçimlendirme yaparak içi temizlendi diyebilirim hatta zaten yeni bir bellekti yani içinde bir şey yoktu.

BIOS versiyonunun doğru olduğuna emin misin?
İndirilen şuydu. Tarihine göre indirdim.

Dosya Ekleri

• IMG_20251013_215632.jpg
    IMG_20251013_215632.jpg
    306,6 KB · Görüntüleme: 5
USB bellek FAT32 olarak formatlı olmalı. Düşük kapasiteli hatta 2.0 bir bellek olursa daha sağlıklı olur. Bugüne kadar hep düşük kapasiteli ve 2.0 bellek kullandım ve hiç sorun yaşamadım. Anakartın markası nedir?

USB bellek FAT32 olarak formatlı olmalı. Düşük kapasiteli hatta 2.0 bir bellek olursa daha sağlıklı olur. Bugüne kadar hep düşük kapasiteli ve 2.0 bellek kullandım ve hiç sorun yaşamadım. Anakartın markası nedir?
FAT32 olarak formatlı hocam. Otomatik olarak öyle geliyordu. Öncekinde 64GB bir bellekle yapacaktım ama FAT32 olmadığını anlayınca en yakın yerden 16GB'lık bellek aldım

Aldığım 3.0 idi

Gigabyte B850 eagle

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı