Sistemin parolasını unuttum

Madss

Hectopat
Yer
Malatya
Bilgisayarı açıkken CMD ile şifre değiştiriliyordu sanırım. Şu an nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Şu anlık pin ile giriş yapıyorum.

Bilgisayarı açıkken CMD ile şifre değiştiriliyordu sanırım. Şu an nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Şu anlık pin ile giriş yapıyorum.
Eğer yönetici hesabındaysanız kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Arama kısmına cmd yazıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklatın.

.. açılan ekranda net user KullanıcıAdı YeniŞifre komutunu yazın, tabi ki KullanıcıAdı kısmına kendi kullanıcı adınızı YeniŞifre kısmına ise yeni şifrenizi yazıp entera basarak. :)

Eğer Komut başarıyla tamamlandı. şeklinde çıktı aldıysanız işlem başarıyla sonuçlanmıştır, ancak eğer Kullanıcı adı bulunamadı. hatası aldıysanız kullanıcı adınızı tekrar kontrol edin.

Programlar var direk kıran değiştiren.
Gerek yok ki direkt cmd'den yapılabilir.

Arama kısmına cmd yazıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklatın.

.. açılan ekranda net user KullanıcıAdı YeniŞifre kodunu kullanın, tabi ki KullanıcıAdı kısmına kendi kullanıcı adınızı YeniŞifre kısmına ise yeni şifrenizi yazarak :)

Eğer Komut başarıyla tamamlandı. şeklinde çıktı aldıysanız işlem başarıyla sonuçlanmıştır, ancak eğer Kullanıcı adı bulunamadı. hatası aldıysanız kullanıcı adınızı tekrar kontrol edin.

Gerek yok ki direkt cmd'den yapılabilir.
Şifre gitmeden CMD açılmıyor artık. Windows CDsi ile girip CMD i başka bir programla değiştirmesi gerekiyor (mesela ekran klavyesi) ki parola ekranında açabilsin.

Şifre gitmeden CMD açılmıyor artık. Windows CDsi ile girip CMD i başka bir programla değiştirmesi gerekiyor (mesela ekran klavyesi) ki parola ekranında açabilsin.
Açılıyor diye biliyorum ama.
Hatta bunu test ederken de daha demin açtım.

Yani o yöntemde kullanılabilir ancak bu en basiti. Zaten arkadaş PIN ile oturum açtığını söylüyor.

Arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklatın.

Açılan ekranda net user KullanıcıAdı YeniŞifre komutunu yazın, tabii ki kullanıcıadı kısmına kendi kullanıcı adınızı yenişifre kısmına ise yeni şifrenizi yazıp entera basarak. :)

Gerek yok ki direkt CMD'den yapılabilir.

Teşekkürler işe yaradı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı