Bilgisayarı açıkken CMD ile şifre değiştiriliyordu sanırım. Şu an nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Şu anlık pin ile giriş yapıyorum.
Eğer yönetici hesabındaysanız kolay bir şekilde yapabilirsiniz.Bilgisayarı açıkken CMD ile şifre değiştiriliyordu sanırım. Şu an nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Şu anlık pin ile giriş yapıyorum.
net user KullanıcıAdı YeniŞifre komutunu yazın, tabi ki KullanıcıAdı kısmına kendi kullanıcı adınızı YeniŞifre kısmına ise yeni şifrenizi yazıp entera basarak. Komut başarıyla tamamlandı. şeklinde çıktı aldıysanız işlem başarıyla sonuçlanmıştır, ancak eğer Kullanıcı adı bulunamadı. hatası aldıysanız kullanıcı adınızı tekrar kontrol edin.Gerek yok ki direkt cmd'den yapılabilir.Programlar var direk kıran değiştiren.
Şifre gitmeden CMD açılmıyor artık. Windows CDsi ile girip CMD i başka bir programla değiştirmesi gerekiyor (mesela ekran klavyesi) ki parola ekranında açabilsin.Eğer yönetici hesabındaysanız kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Arama kısmına cmd yazıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklatın.
.. açılan ekrandanet user KullanıcıAdı YeniŞifrekodunu kullanın, tabi ki KullanıcıAdı kısmına kendi kullanıcı adınızı YeniŞifre kısmına ise yeni şifrenizi yazarak
EğerKomut başarıyla tamamlandı.şeklinde çıktı aldıysanız işlem başarıyla sonuçlanmıştır, ancak eğerKullanıcı adı bulunamadı.hatası aldıysanız kullanıcı adınızı tekrar kontrol edin.
Gerek yok ki direkt cmd'den yapılabilir.
Açılıyor diye biliyorum ama.Şifre gitmeden CMD açılmıyor artık. Windows CDsi ile girip CMD i başka bir programla değiştirmesi gerekiyor (mesela ekran klavyesi) ki parola ekranında açabilsin.
Yani o yöntemde kullanılabilir ancak bu en basiti. Zaten arkadaş PIN ile oturum açtığını söylüyor.Şifre gitmeden CMD açılmıyor artık. Windows CDsi ile girip CMD i başka bir programla değiştirmesi gerekiyor (mesela ekran klavyesi) ki parola ekranında açabilsin.
Bende şifre istiyordu dediğim yöntemle yaptım sürüm farkı olabilir.Açılıyor diye biliyorum ama.
Hatta bunu test ederken de daha demin açtım.
Eğer yönetici hesabındaysanız kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklatın.
Açılan ekrandanet user KullanıcıAdı YeniŞifrekomutunu yazın, tabii ki kullanıcıadı kısmına kendi kullanıcı adınızı yenişifre kısmına ise yeni şifrenizi yazıp entera basarak.
EğerKomut başarıyla tamamlandı.şeklinde çıktı aldıysanız işlem başarıyla sonuçlanmıştır, ancak eğerKullanıcı adı bulunamadı.hatası aldıysanız kullanıcı adınızı tekrar kontrol edin.
Gerek yok ki direkt CMD'den yapılabilir.
Ona dikkat etmemişim hocam.Yani o yöntemde kullanılabilir ancak bu en basiti. Zaten arkadaş PIN ile oturum açtığını söylüyor.
Anladııım. Siz Windows kurtarma ekranından söz ediyorsunuz, arkadaş zaten PC'yi kullanabiliyor PIN koduyla oturum açabiliyor.Bende şifre istiyordu dediğim yöntemle yaptım sürüm farkı olabilir.
Rica ederimTeşekkürler işe yaradı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.