Sistemin RAM'i görmemesi

Jasar

Decapat
2GB olan RAM'ımı yükseltmek için 4GB daha aldım fakat gözükmüyor. CPU-Z'de gözüküyor.

Anakart:Asrock G41C-GS

İşlemci:Xeon e5450

1.RAM:2GB micron technology

2.RAM:4GB longline

RAM'ın kötü bir marka oldugunu biliyorum fakat başka bilgisayarımda denedigimde çalışıyor.
BIOS'a girip cıkıp acınca RAM gözüküyor.
Bu RAM'den 2 adet var 2 ikisini takınca hiç acılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedeni büyük bir ihtimalle AMD uyumlu RAM aldınız ondan. Çünkü aynı anakartı 2 gün önce değiştirdim yan kasadaydı bende 4GB RAM aldım AMD uyumlu olduğu için BIOS'ta 2GB olarak gözüküyordu. Bunun hiçbir türlü çözümü yok. Intel sistemde tek kit 4GB RAM çok nadir bulunuyor buna özellikle dikkat edeceksiniz. Ben de giden 70TL para ile tecrübe edindim.

Bu arada G41C-GS anakartın ram slotlarında diğerlerine oranla daha çok sıkıntı var. P5G41T-MLX alıp kurtuldum ben DDR3 girişleri gidip geliyordu. Dediğim gibi uyumsuzluk sorunu yaşıyorsunuz.

Nedeni büyük bir ihtimalle AMD uyumlu RAM aldınız ondan. Çünkü aynı anakartı 2 gün önce değiştirdim yan kasadaydı bende 4GB RAM aldım AMD uyumlu olduğu için BIOS'ta 2GB olarak gözüküyordu. Bunun hiçbir türlü çözümü yok. Intel sistemde tek kit 4GB RAM çok nadir bulunuyor buna özellikle dikkat edeceksiniz. Ben de giden 70TL para ile tecrübe edindim.

Bu arada G41C-GS anakartın ram slotlarında diğerlerine oranla daha çok sıkıntı var. P5G41T-MLX alıp kurtuldum ben DDR3 girişleri gidip geliyordu. Dediğim gibi uyumsuzluk sorunu yaşıyorsunuz.

Dediginizin aynısı başıma geldi satıcıya intel icindeyiştirdim ram çalışıyor. Ama acılırken biosa girip cıkmam gerekiyor ki bios okusun.
P5G41T-MLX Aldıgımda ise ekran kartımdan görüntü alamıyordum. Başka kartlar takınca çalışıyordu. Ama benim gtx 745 ekran kartımdan görüntü gelmiyordu gt1030 aldım gene aynı problem başıma geldi. deyiştirtip asrock aldım. Son olarak bios güncel 64bit kulanıyorum biosa girip cıkınca RAM görüyor.

Lütfen aynı durum bendede söz konusu yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.
2+4 ama biosa girip yeniden başlatıgımda gayet normal herşey fakat herseferinde biosa gir cık yapmam gerekiyor.
kardeş şu bios ayarlarını nasıl yaptığını açıklar mısın bende tamamen aynı durum mevcut lütfen yardımcı olur musun
?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı