Sistemin uzun süre sıcak olması sorun yaratır mı?

Silikona bir şey olmaz kolay kolay ama GPU gibi lehimli (BGA) parçalar risk altında olur. Lehim çatlağı ve kırılma durumu olursa geçmiş olsun. Her yüksek sıcaklıkta çalışan donanımda lehim çatlağı olacak diye bir şey yok. Ani sıcaklık değişimleri yaşandığı zaman risk artıyor. Bilgisayar çok ısındıysa bile götürüp buz gibi bir yere koymayın. Yavaş yavaş soğusun.

Sıcaklık nedir? 70'e kadar bir şey olmaz 70 üstü ömürden az da olsa yiyebilir 80 üstü sıkıntıdır. 90 üstünde pirizi çek zaten direk :D
Ben işlemciyi 100-110 derece arası 1 yıl boyunca kullanmıştım. Sonradan sorunu anladım ki fan tam takılmamış.

Hocam bende oyun oynarken 90 kadar çıkıyordu. Eskiden korkuyodum ama sadece performans düşüşü oluyormuş.

Öyle zaten. İşlemciler imalat edilirken dayanabileceği sıcaklık değerlerine göre imal edilirler. Örneğin 45 derecelik sıcaklıklarda gezerken beynin kendisini ve bütünlüğünü koruması için terleme sinyali mi verir vücut sıcaklığını ayarlaması için yoksa ömrü mü azalır? Bu açıdan bak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı