Site divi en alta nasıl koyulur?

Sabitleyemezsin. Fixed yapmadan diğer elemanların üstüne çıkarak en altta duramaz.

Şöyle bir seçenek olabilir. Divi en alta koyup içerik kısmını scrollable yapabilirsin. Site dosyalarını buraya yüklersen (Drive veya Yandex) sana yaparak atarım ve gösterebilirim.

Son düzenleme:
<footer> Kullan. HTML5 ile header, footer gibi kısımlar ayrı tag'ler olarak tanımlandı. Kullanacağın <footer> etiketi o kısmı sitenin en altına sabitler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana biraz önce boşu boşuna ceza atan çok bilgili moderatör arkadaşlara ve sayın @Berkay Davas beye cevap vermek istiyorum.

Arkadaş sitesinde <html> etiketine height vermiş. <footer> etiketi mis gibi de çalışıyor, kodlamaya ara vermeme rağmen gidip sitedeki kodları düzenledim.

Adsız.png

Zaten sitedeki elemanların bir yüksekliği var. Eğer kendin yüksekliği kurcalamadıysan footer en alta böyle yapışır. Bu etiket hem SEO açısından hem kod okunabilirliği açısından bir nimet.

html5-iskeleti.jpg

Her yerde gördüğünüz bu yapı zaten her şeyi açıklıyor.

@oynozan güzel kardeşim. Arkadaş footerı pencerenin altına sabitlemek istiyor. Sen ise en altta tutuyorsun. Footerı alıp üste koyunca bak ne oldu, en altta mı şimdi?

Şu bilgiyi de vereyim;
Footer etiketinin amacı SEO içindir. Botlara dersin ki burası sitenin alt kısmı. Botlar da siteyi ona göre tarar.

@oynozan güzel kardeşim. Arkadaş footerı pencerenin altına sabitlemek istiyor. Sen ise en altta tutuyorsun. Footerı alıp üste koyunca bak ne oldu, en altta mı şimdi?

Ben raporladım. Çünkü dediğin yanlış. Arkadaşın istediği de olmamış düzenlediğin kodlarda. Moderatör arkadaş da bilmediği için açıklamana tav olmuş maalesef.

Şu bilgiyi de vereyim;
Footer etiketinin amacı SEO içindir. Botlara dersin ki burası sitenin alt kısmı. Botlar da siteyi ona göre tarar.
Footer'ı niye üste koysun ki? Mülakatlarda CSS soruları çözmüyor bu adam, kendi sitesinde en verimli yoldan bu footer'ı eklemek zorunda. Footer absolute olarak en alta sabitlenmez, en altta kullanıldığı takdirde oraya sabitlenmiş olur ve doğru kullanımı budur. İlk yazdığım mesaj kısmen hatalı çünkü ayrıntılı bir şekilde açıklamamışım ama bunun 1 gün ban'a sebep olacağını düşünmüyorum.

@oynozan konu sahibinin amacı footerı pencerenin altına sabitlemek. Yukarı çıksa da, aşağı inse de orada kalmasını sağlamak. Sen olayı anlamadın bu yüzden yanlış yorum yapıyorsun. Dediklerin doğru footer en altta kullanılır. Sadece site altında da değil, içeriklerin altlarında da footer kullanılır ama bu konuda amaç bu değil.

@Jon1Snow kodları bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı