[Site Kapanmış] Mandalinev.com sitesi güvenilir mi?

Merhabalar bende şirketim adına iPhone 13 Pro aldım 30 Bn TL para gönderdim avukatım noter aracılığı ile tebligat gönderecekti fakat kep adresleri yalan vergi numaraları sahte adresleride orası değildir muhtemelen savcılığa suç duyurunda bulunduk birde vergi numarası olmadan nasıl şirket kuruyorlar star Gold diye bir firma çok garip!!!

Bende 7000 havale yaptım ama parayı nasıl geri alacağız hiç bilmiyorum tükeci hakem hayetine gittim başvuru yaptım CİMER'e yazdım savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum ama hiçbiri umutlu konuşmadı bir iki ay sonra geri dönüş olur ama çok umutlu olmayın diyorlar

Merhabalar bende şirketim adına iPhone 13 Pro aldım 30 Bn TL para gönderdim avukatım noter aracılığı ile tebligat gönderecekti fakat kep adresleri yalan vergi numaraları sahte adresleride orası değildir muhtemelen savcılığa suç duyurunda bulunduk birde vergi numarası olmadan nasıl şirket kuruyorlar star Gold diye bir firma çok garip!!!
vergi numaraları var kardeşim ben sorgulattım internet vergi dairesi sorgulaması aşağıdaki gibi

1668693364417.png

Dolandırıcılar şöyle e fatura göndermişlerdi mail adresime. Gerekli bilgiler yazıyor gibi vergi no falan.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-11-17-17-15-15-922_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-11-17-17-15-15-922_com.miui.gallery.jpg
    48 KB · Görüntüleme: 103
Dolandırıcılar şöyle e fatura göndermişlerdi mail adresime. Gerekli bilgiler yazıyor gibi vergi no falan.
evet geçerli fatura bu resmi yani adamlar düzeni iyi kurmuş devlet böyle olunca milletin üstüne binen çok olur. Önüne gelen e-ticaret sitesi açabiliyor bu işlemleri zorlaştırmaları gerekiyor.

Merhaba,

Öncelikle dolandırılan herkese geçmiş olsun dilerim. Bundan sonra izlemeniz gereken yasal süreç hakkında bilgilendirme yapmak isterim.

Türk Ticaret Kanunu'na göre limited şirketlerin ortakları, şirketin borçlarından şirkete koydukları sermaye kadar sorumludur.

Yine Türk Ticaret Kanunu'na göre 1 ortakla ve asgari 10.000 TL sermaye ile limited şirketi kurulabilmektedir.

mandalinev.com sitesinin sahibi gözüken STAR GOLD ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ ZÜCCACİYE PERAKENDE TİC. LTD. ŞTİ.'nin ortaklık yapısı incelendiğinde, Çağatay Emre B. isminde tek bir ortak gözükmektedir.

Bu da demek oluyor ki, Çağatay Emre B. isimli şahıs, şirketten alacaklı olanlara karşı toplamda 10.000 TL'nin üzeri meblağlardan sorumlu değildir.

Bazı mağdur arkadaşlar, şirket hakkında icra takibi başlatmaktan söz etmişler. Şu aşamada şirket hakkında yapacağınız ilamsız icra takibinin mağdurlara hiçbir faydası dokunmayacaktır. Kuvvetle muhtemeldir ki şirketin hesaplarının boşaltımış olması, şirketin taşınır-taşınmaz hiçbir varlığının bulunmaması sebebiyle icra takibinden sonuç alınabilmesi çok zordur.

Bundan birkaç yıl önce benzer bir olay, Technosistem.com adlı internet sitesi ile yaşanmıştı. Method Bilişim Ltd. Şti.'nin tek ortağı gözüken Kayhan Kikkaya adlı şahıs, şirketten alacaklı olan birçok insanın alacağını ödememişti. Mağdur olan insanların örgütlü ve organize hareket etmemesi sebebiyle bu şahıs hiçbir ceza almadan, elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmaktadır.

Mağdurların yapması gereken, şirket ve ortakları hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır. Bunu organize ve örgütlü bir şekilde yaparsanız, savcılık iddianızı çok daha ciddiye alacak ve soruşturma daha kapsamlı ve etkin bir şekilde yürütülecektir. Ceza hukuku ve bilişim suçları konusunda uzmanlaşmış bir hukuk bürosu ile anlaşarak hukuki süreci yönetmeniz halinde sonuç almanız daha hızlı ve kolay olur. Bireysel girişimlerin sonuçsuz kalma ihtimali yüksektir.

Son olarak, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken mutlaka güvenli ödeme yöntemleri kullanmaya dikkat edin. Havale/EFT gibi ödeme yöntemleri suistimale açıktır ve bu tür durumlarda yaptığınız ödemeyi banka kanalıyla geri alabilmeniz imkansızdır. Kredi kartı ile yapılan harcamalarda ise, karşı tarafın yükümlülüklerini yerine getirmediği durumda bankanıza harcama itirazı yaparak yaptığınız ödemeyi geri alabilirsiniz.

Merhaba,

Öncelikle dolandırılan herkese geçmiş olsun dilerim. Bundan sonra izlemeniz gereken yasal süreç hakkında bilgilendirme yapmak isterim.

Türk ticaret Kanunu'na göre limited şirketlerin ortakları, şirketin borçlarından şirkete koydukları sermaye kadar sorumludur.

Yine Türk ticaret Kanunu'na göre 1 ortakla ve asgari 10.000 TL sermaye ile limited şirketi kurulabilmektedir.

mandalinev.com sitesinin sahibi gözüken star Gold elektrikli ev aletleri züccaciye perakende tic. LTD. Şti.'nin ortaklık yapısı incelendiğinde, çağatay emre b. isminde tek bir ortak gözükmektedir.

Bu da demek oluyor ki, çağatay emre b. isimli şahıs, şirketten alacaklı olanlara karşı toplamda 10.000 TL'nin üzeri meblağlardan sorumlu değildir.

Bazı mağdur arkadaşlar, şirket hakkında icra takibi başlatmaktan söz etmişler. Şu aşamada şirket hakkında yapacağınız ilamsız icra takibinin mağdurlara hiçbir faydası dokunmayacaktır. Kuvvetle muhtemeldir ki şirketin hesaplarının boşaltımış olması, şirketin taşınır-taşınmaz hiçbir varlığının bulunmaması sebebiyle icra takibinden sonuç alınabilmesi çok zordur.

Bundan birkaç yıl önce benzer bir olay, Technosistem.com adlı internet sitesi ile yaşanmıştı. Method bilişim LTD. Şti.'nin tek ortağı gözüken kayhan kikkaya adlı şahıs, şirketten alacaklı olan birçok insanın alacağını ödememişti. Mağdur olan insanların örgütlü ve organize hareket etmemesi sebebiyle bu şahıs hiçbir ceza almadan, elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmaktadır.

Mağdurların yapması gereken, şirket ve ortakları hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır. Bunu organize ve örgütlü bir şekilde yaparsanız, savcılık iddianızı çok daha ciddiye alacak ve soruşturma daha kapsamlı ve etkin bir şekilde yürütülecektir. ceza hukuku ve bilişim suçları konusunda uzmanlaşmış bir hukuk bürosu ile anlaşarak hukuki süreci yönetmeniz halinde sonuç almanız daha hızlı ve kolay olur. Bireysel girişimlerin sonuçsuz kalma ihtimali yüksektir.

Son olarak, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken mutlaka güvenli ödeme yöntemleri kullanmaya dikkat edin. Havale/EFT gibi ödeme yöntemleri suistimale açıktır ve bu tür durumlarda yaptığınız ödemeyi banka kanalıyla geri alabilmeniz imkansızdır. Kredi kartı ile yapılan harcamalarda ise, karşı tarafın yükümlülüklerini yerine getirmediği durumda bankanıza harcama itirazı yaparak yaptığınız ödemeyi geri alabilirsiniz.

Teşekkürler cevaplarınız için. Toplu olarak nasıl nitelikli dolandırıcılık suçlaması yapabiliriz?

Bu geçerli fatura olduğunu nereden biliyorsunuz? Sahte bir şekilde bilgiler yazılmışta olabilir.

Haklısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı