Site tasarımı yapmak neden çok zor?

249873

Kilopat
Arkadaşlar hazır tasarımları bakarak Full kodlayabiliyorum. Ama yoktan bir site tasarlarken renkleri ayarlarken falan çok zorlanıyorum. Bu konu da ne tavsiye edersiniz?
Renk paletlerine falan baktım ancak çok uyumlu değiller sanki.

YouTube’da Figma, Adobe XD ile web tasarım videoları var, izleyebilirsin. “Figma web design tutorial” şeklinde arama yaparsan bulabilirsin. Yazılım olarak Figma önerimdir. Daha kullanışlı geliyor bana.

Tasarim dedigin şey aslinda belirli oruntulerle kurgulanan ve belirli bir yol izlenerek yapilan bir calisma. Bunun bir egitimi var ve bu egitim sayesinde nereden baslayip temeli nasıl atman gerektigi, sonrasinda da nerelere dogru gitmen gerektigi konusunda vizyonu ediniyorsun. Sonradan kendin ogrenmeye calistiginda bunlari ogrenmeden bocalaman cok normal, sadece daha fazla calisman ve daha fazla şey okuman/izlemen lazim. Hatta bir sirkette iyi bir tasarimciyla 6 ay kadar vakit gecirsen acayip faydali olur.

Herhangi bir programi kullanmak gibi islerden ziyade bu tarz temellerini nasıl guclendirecegini arastirip ogrenmen gerek.

Son düzenleme:
YouTube'da Figma, Adobe XD ile web tasarım videoları var, izleyebilirsin. “Figma web design tutorial” şeklinde arama yaparsan bulabilirsin. Yazılım olarak Figma önerimdir. Daha kullanışlı geliyor bana.

Hocam bana renkleri oturmak çok zor geliyor. Bu konu da ne tavsiye edersiniz?

Hocam bana renkleri oturmak çok zor geliyor. Bu konu da ne tavsiye edersiniz?
Renk paleti oluşturmak gerçekten zor bi kısım.

Color Palettes for Designers and Artists - Color Hunt ile popüler renk paletlerine ulaşabilirsiniz. Ben genelde Instagram’daki UI/UX sayfalarının paylaştıkları paletleri kullanıyorum. Herhangi bir hesabı takip etmiyorum. Keşfetime çıkan postlardan renk kodlarını alıyorum.

Arkadaşlar hazır tasarımları bakarak Full kodlayabiliyorum. Ama yoktan bir site tasarlarken renkleri ayarlarken falan çok zorlanıyorum. Bu konu da ne tavsiye edersiniz?
Renk paletlerine falan baktım ancak çok uyumlu değiller sanki.
Ben renk konusunda benzer tasarımlara bakarak olabilecek paletleri kendim hazırlıyorum. Sitenin genel yapısını Paint vb. ile çizip renklendirmeyi oradan da deneyebilirsiniz. Bazı birbirine uymayan renkleri tam anlamıyla fark etmeniz tasarım bitince olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı