Site tasarlamaya nereden başlanmalı?

Matrix852

Picopat
Katılım
18 Mayıs 2021
Mesajlar
125
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Aslında hayalimdeki demeyelim de, sahip olmak istediğim meslek öğretmenlikti.
Arkadaşlar falan... Bu site kodlama mı, site tasarım mı, hangisi bilemedim ama neyse.
Java, CSS, HTML falan programlar söyledi, bunları öğrenmemi söyledi. Yani ben de hiçbir şey bilmiyorum. Bana dedi yani eğer bu işleri öğrenebilirsen yurt dışında iyi bir yere gidebilirsin. Ben de şu anda ne yapacağımı şaşırdım. Nereden başlamalıyım, ne yapmalıyım, hepsini nasıl detaylı bir şekilde öğrenirim? Sizce bu işi yapmak mantıklı mı? Bana biraz akıl verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
HTML web sitelerinin kemiğini oluşturmanı sağlar, CSS, PHP ve JS gibi diller de bunu süslemeni. Udemy gibi kurslardan bilgi sahibi olabilirsin, kitap alıp onlardan öğrenebilirsin ya da Github gibi platformlardan deneyerek öğrenebilirsin.
 
Nedense insanlar kendi yapmayacakları şeyleri başkalarına öneriyor. O kadar yazılımcı varken neden sizi seçsinler hocam önce onu düşünün. Ben yazılım öğreneyim yurtdışına çıkayım 50000$ maaş alır keyfime bakarım diye bir şey yok. Eğer öğretmen olursanız atandıktan sonra çok rahat edersiniz. Zaten devlet memuru olacağınızdan dolayı maaş eksik veya geç yatma gibi bir olay da yok. Tabii size kalmış ama ben sizin yerinizde olsam öğretmenliğe yönelirdim.
 
Nedense insanlar kendi yapmayacakları şeyleri başkalarına öneriyor. O kadar yazılımcı varken neden sizi seçsinler hocam önce onu düşünün. Ben yazılım öğreneyim yurt dışına çıkayım 50000$ maaş alır keyfime bakarım diye bir şey yok. Eğer öğretmen olursanız atandıktan sonra çok rahat edersiniz. Zaten devlet memuru olacağınızdan dolayı maaş eksik veya geç yatma gibi bir olay da yok. Tabii size kalmış ama ben sizin yerinizde olsam öğretmenliğe yönelirdim.

Kendiside bu işi yapıyor.
HTML web sitelerinin kemiğini oluşturmanı sağlar, CSS, PHP ve JS gibi diller de bunu süslemeni. Udemy gibi kurslardan bilgi sahibi olabilirsin, kitap alıp onlardan öğrenebilirsin ya da Github gibi platformlardan deneyerek öğrenebilirsin.
js derken java script den mi bahsediyorsun
 
Sadece bu işleri öğrenmek ile yurtdışına çıkılsa Türkiye'de yazılımcı kalmazdı. LinkedIn'e girip başka hangi gereklilikleri istiyorlar bakın, bu işi para için görürseniz öğrenemezsiniz ve bir yerde tıkanır kalırsınız.

HTML, CSS, PHP, JavaScript, NodeJS, SQL. Öğrenmen gereken diller ise sırasıyla böyle.
 

Geri
Yukarı