Sitelerdeki hazır sistemler alınır mı?

217099

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
4.053
Makaleler
5
Çözümler
18
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
İtopya'da yayıncıların düşük bütçe için veya direk yayıncının sistemleri falan var hazır olarak. Veya Youtuber'ların (Webtekno, VoK, PCH, Donanım Arşivi) topladığı hazır sistemler var. Sadece İtopya değil, başka sitelerde de var bu sistemler. Sizce alınır mı? Yoksa kendimiz toplasak daha mı mantıklı olur? Maksimum 5000 TL bir hazır sistem önerir misiniz?
 
Montajını falan yaparım derseniz farklı yerlerden parçaları ucuza alıp toplayabilirsiniz. Sitelerdeki hazır sistemlerden duruma göre psu ssd anakart vs gibi bileşenlerde değişiklik yapılarak alınabilir. Genelde psu ve ssd ler dandik oluyor.
 
Hazır sistemlerde genelde fiyatı düşük tutmak için PSU , kasa gibi oyun performansını etkilemeyecek ama yine de önemli olan parçaları kalitesiz alıyorlar . Böylece de " Oooo şu PC 5000 liraymış , ben toplasam en az 5300 lira eder . " gibisinden yorumlar yapıyor insanlar . Bu söylediklerim her kasa için geçerli değil ama geneli böyle yapıyor .
 
Öneride bulunmayacağım, sözüm meclisten dışarı, bu tür sistemlerin asıl amacı göz boyamak. En ucuz SSD'yi ve PSU'yu kullanıyorlar genelde, sebebiyse fiyatı düşük tutmak ancak tahmin edeceğiniz gibi pek uzun ömürlü olmayabiliyor o parçalar. Hazır sistemler üzerinde de az da olsa değişiklik yapmanı öneririm, genellikle işlemci, ekran kartı, RAM kombinasyonları güzel oluyor ancak diğer bileşenleri her zaman ucuz tutuyorlar. İşte o ucuz ve uzun ömürlü olmayabilecek bileşenleri değiştirmenizi öneririm.

Hava akışı iyi olan bir kasa, kronik sorunları olmayan, kaliteli bir SSD, sistemi aldıktan kısa süre sonra sorunları baş göstermeyecek bir PSU, bu değişikliklerin başında geliyor.
 
Ben de bunu düşünüyordum. Hangi parçalarını yükseltmeliyim sence?
ELWIND-GAMER çok pahalı ve sadece Power Boost kasa+PSU var. SSD olarak da SU630 koymuşlar. Yukarıda attığım sistem hem fiyat hem de performans olarak daha iyidir. Bütçene uygun olursa anakartı da MSI yapabilirsin. İlla İtopya olsun diyorsan bir şey diyemem ama İtopya'da da bundan daha iyileri vardır herhalde.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı