PHP Siteye e-posta onay sistemi nasıl eklenir?

kaanweb

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an HTML CSS Bootstrap ve JS ile bir web sitesi oluşturuyorum. Bayağı büyük bir web sitesi olarak yapmayı planladım. İçerisinde web site satışları gerçekleştirmek istiyorum. Birkaç sorum var. Bu yapacağım siteye ödeme sistemi nasıl eklerim? Bu siteye login ve sign up ekleyeceğim PHP olarak ama e-posta onayı nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum? Bu siteye çerez kabulü eklemek mantıklı olur mu? Bu sorulara cevap arıyorum.

Kayıt ve giriş sistemini yaptıktan sonra onay kontrolü yapacaksın.
Veritabanında kullanıcılar tablosuna 2 tane ekstra sütun oluştur.
İlki verify olsun, ikincisi de token olsun.
Verify kısmına rand fonksiyonu ile bir kod üret. ( Daha karmaşık bir kod güvenlik açısından daha iyi olabilir)
Token kısmına da varsayılan değer 0 ver.
Sonrasında kayıt işlemi bitince (kayit.php) sayfadan bir mail gönder. Mailin içeriğinde bir link olacak ve bu linke parametre göndereceksin.

Merhaba, üyeliğinizi doğrulamak için aşağıdaki linke tıklayın.
www.siteadi.com/dogrulama.php?token=123123123

Doğrulama sayfanda da gelen tokenin doğruluğunu kontrol edip üyenin verify değerini 1 yaptıracaksın.

Ödeme için sanal pos entegrasyonu gerekiyor. Çerez yönetimi de sana bağlı.

Kayıt ve giriş sistemini yaptıktan sonra onay kontrolü yapacaksın.
Veritabanında kullanıcılar tablosuna 2 tane ekstra sütun oluştur.
İlki verify olsun, ikincisi de token olsun.
Verify kısmına rand fonksiyonu ile bir kod üret. ( Daha karmaşık bir kod güvenlik açısından daha iyi olabilir)
Token kısmına da varsayılan değer 0 ver.
Sonrasında kayıt işlemi bitince (kayit.php) sayfadan bir mail gönder. Mailin içeriğinde bir link olacak ve bu linke parametre göndereceksin.

Doğrulama sayfanda da gelen tokenin doğruluğunu kontrol edip üyenin verify değerini 1 yaptıracaksın.

Ödeme için sanal pos entegrasyonu gerekiyor. Çerez yönetimi de sana bağlı.
Hocam seninle ozel bi yerden gorusebilirmiyiz daha detayli anlatim acisindan

Daha detayli aciklamasi projeyi senin yerine yapmasi olur. Onun yerine veri guvenliginin nasil saglanacagi ve acess tokenlar konularini aristirirsan daha faydali olur senin icin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı