Noctua NF-F12 iPPC-3000 PWM biraz fazla ses duruyor san ki sizce de öyle değil mi?
Doğru. 12Cm'in sığabildiği ya da kullanıldığı sanayi tipi bir ürün bu aslında.
Ben kasa için Noctua NF-A12x25 PWM sipariş ettim. Şimdi de radyatör için Noctua NF-F12 iPPC-3000 PWM siparişi vereceğim. Açıkçası günümüzde zaten hemen hemen tüm bileşenlerde RGB ve ARGB LED'ler mevcut. Fanlarda olmaması çok sorun çıkarmıyor bu yüzden. Önemli olan sessiz bir şekilde en üst düzey performansı verebilmesi.
Keşke radyatör için de A12x25 tercih etseydiniz. İppc'lerin kullanım alanları farklı. Ses'in önemli olmadığı dayanıklılık üzerine kurulu sistemler için. Bayağı hız kesmeniz gerekebilir. Radyatörü soğutmak evet önemli ama iş bir yerden sonra blok içindeki pompaya bakıyor. Siz istediğiniz kadar radyatörü buz gibi yapın bir önemi kalmıyor. Hele hele son nesil işlemcilerden varsa elinizde yeni jenerasyon için revize edilmiş bloklar lazım. 360mmlerin bile sınıfta kaldığını görüyoruz(pompa ve boru/kanal kalınlığı yüzünden). ASUS ROG ryuo ile güncelleme getirdi diğer Arctic vb markalardan da bir güncelleme gelecektir.
edit: imzanızı yeni gördüm. 5800x3d ise kullandığınız o işlemcinin IHS'sine sıcaklık aradaki 3d bellek yüzünden tam manası ile iletilemiyor. O yüzden hafif sıcak çalışmasını görmezden gelebilirsiniz.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: